Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Addy Engels hoopt op strijd en goud

Addy Engels hoopt op strijd en goud

Zaterdag 27 juni 2015

Interviews - Addy Engels rijdt zondag als ploegleider van Giant-Alpecin door het dorp waar hij opgroeide: Zwartemeer. Hij hoopt met zijn ploeg mee te dingen naar de nationale titel, maar weet ook als geen ander dat het lastig voor een ploeg wordt om in Drenthe de koers naar je toe te trekken.

Het ideale scenario voor zijn team weet hij wel, zo vertelt hij in het programmaboek van de NK Wielersportweken in Emmen. “We hebben bij Giant-Alpecin veel renners die met een kopgroep mee kunnen springen en dan vervolgens rap genoeg zijn om het eventueel ook af te maken. Dat zou het mooiste scenario zijn. Een massaprint is altijd gevaarlijker , één fout en een ander grijpt de titel. Bovendien zijn er in Nederland meer rappe coureurs, je zou zo maar een Wouter Wippert in een zetel naar het goud kunnen helpen."

Durven koersen

Maar hij weet ook dat het NK vraag om een open vizier "Ik denk dat je vooral niet moet rijden met de angst om te verliezen. Dat is in het verleden al te vaak gedaan door grote ploegen. Je moet koersen om te winnen. Lukt het niet omdat een ander beter was, dan heb je in ieder geval alles gegeven om er een maximaal resultaat uit te halen. Het zou heel mooi zijn als we winnen, maar gemakkelijk is het op dit parcours niet. Dat is ook wel weer de uitdaging van dit kampioenschap. Durf je in het geval van wind direct in de aanlooplussen al te koersen? Dan loop je het risico zelf het slachtoffer te worden. Is het heel warm? Dan moet je juist je krachten sparen."

Kennis van streek

De concurrentie hoeft niet bang te zijn dat Engels een truc uit de hoge hoed tovert op basis van zijn kennis van de streek. "Ik denk niet dat mijn kennis van de streek ons helpen gaat. De finalelus rond Emmen doen we een aantal keer, na één omloop weet iedereen precies waar er mogelijkheden liggen om weg te rijden en waar niet.”   

In het programmaboek van de NK Wielersportweken - dit weekeinde te koop aan het parcours - komt ook Addy Engels' broer Allard aan het woord, net als Marijn de Vries, Janneke Ensing, Sebastian Langeveld, Jeff Vermeulen en Elmar Reinders. Ook vindt je alle kaartjes en de bijgewerkte deelnemerslijsten in dit boekje.

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot. In het spel zelf win je een gesigneerd shirt van Giant-Alpecin, een sporttas met inhoud van Roompot-Oranje Peloton en het boek van Jeroen Wielaert Het Utrecht van de Tour :schrijf in!Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl