Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Wippert: 'Na twee jaar Drapac klaar voor WorldTour

Wippert: 'Na twee jaar Drapac klaar voor WorldTour

Woensdag 05 augustus 2015

Interviews - Wouter Wippert is tevreden over de weg die hij heeft afgelegd gedurende de eerste twee jaren van zijn profbestaan bij Drapac. Maar volgend jaar wacht het serieuze werk. "Ik ben klaar voor de WorldTour" zegt de Twentse sprinter tegen Cycling.be.

Zijn naam wordt gelink aan Garmin-Cannondale. Maar er zijn meer kapers op de kust. Wippert: "Ik laat me vooral leiden door de kansen die ik krijg om voor eigen succes te koersen. Ik heb nu geproefd aan het grote werk en dan lijkt het me niet verstandig om in dienst van een ander te gaan rijden. Al zijn die aanbiedingen er ook geweest. Het hoeft echt niet altijd voor mij te zijn of ik hoef niet een hele ploeg  aan mijn zijde, maar een man of drie, vier die zich in bepaalde koersen en op bepaalde dagen voor mij opoffert, dat zou heel welkom zijn. We zijn heel dicht bij een akkoord met een team waar ik die kansen ga krijgen. Ik kijk er heel erg naar uit om te laten zien wat ik kan in een programma waarin bijna altijd gekoerst wordt op het allerhoogste niveau. Of ik er vorig jaar al aan toe geweest ben, weet ik niet, maar ik ben het nu wel.”

Dromen van La Primavera

Dromen zijn er ook. “Iedere renner wil de Tour de France rijden, er een rit winnen. Maar ik heb zelf ook een groot verlangen om ooit eens Milaan-San Remo te rijden – hopelijk komend jaar al – en ook te winnen. Dat is zo’n mooie en zware koers, waar ook een sprinter kan winnen. Als me dat ooit lukt, is mijn loopbaan in één klap geslaagd.” 

In Cycling.be komen ook Tim Wellens, Preben van Hecke, André Greipel,Tsgabu Grmay en Loic Vliegen aan het woord. Ook vind je een uitgebreide voorbeschouwing op de Eneco Tour, worden de 2016-modellen van Specialized, Trek, Focus, Canyon en Cannondale nader bekeken en lees je hoe je jezelf kunt wapenen tegen koersen in warm weer.Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl