Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Lindeman gemotiveerd voor slotakkoord

Lindeman gemotiveerd voor slotakkoord

Woensdag 30 september 2015

Interviews - Het wielerseizoen 2015 zit er nog niet op voor Bert-Jan-Lindeman. De renner van Lotto-Jumbo heeft in oktober Milaan-Turijn, de Ronde van Piemonte en Il Lombardia nog op zijn programma staan.  Gemotiveerd is hij nog altijd, zegt hij tegen Cycling.be.

Hoewel hij zijn seizoen al begon in de Tour Down Under, heeft hij na een week rust de training zonder problemen weer opgepakt toen hij terug gekeerd was uit de Vuelta. “We moeten natuurlijk wel kijken hoe mijn lichaam reageert op al die wedstrijddagen van het afgelopen  jaar, maar ik ben zeker gemotiveerd om ook in die laatste wedstrijden weer sterk voor de dag te komen. Omdat ik een liefhebber ben, maar ook omdat ik me gelukkig weet dat ik weer op dit niveau mag koersen. Door dat stapje terug in 2014 ben ik extra blij weer in de WorldTour actief te zijn."

Keuzes maken

Wedtrijddagen maken deed hij genoeg dit jaar, ook vanwege deelname aan Giro en Vuelta, in de laatste ronde won hij een rit. "Het is mijn kracht, maar ook wel een beetje mijn valkuil dat ik breed inzetbaar ben. Ik kan voorjaarsklassiekers rijden, kan in de bergen knechten, kan heuvelop goed uit de voeten. En dan word je snel opgeroepen voor allerlei koersen. Ik zou volgend jaar iets meer een keuze willen maken in het terrein waar ik me op kan richten. Zodat ik me daar nog beter op kan voorbereiden. Ik heb nog geen uitgesproken voorkeur voor het ene of het andere terrein. In het klimmen wil ik me verder bekwamen, maar ik geniet er ook van om voor de winst te gaan in mijn eigen Ronde van Drenthe op het vlakke. Maar ik denk dat ik sterker word en dus belangrijker voor de ploeg kan worden als ik in 2016 of voor het één of voor het ander kies.”

In het interview met Cycling.be vertelt Lindeman over de wijze waarop hij zich motiveerde toen hij een jaar van het toneel van de WorldTour verdwenen was, over thuis zijn in Drenthe, Nederlandse successen in de Vuelta en de slimme wijze waarop hij won in de Vuelta. In Cycling.be ook aandacht voor de transformatie van Tom Dumoulin naar ronderenner, de voorbereiding van Etixx-QuickStep op de WK Ploegentijdrit, een interview met Esteban Chaves en veel aandacht voor winteroutfits. In de speciale veldritspecial komen de Belgische en Nederlandse troeven voor de komende winter aan het woord.Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl