Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van Paassen met ambities naar Valkenburg

Van Paassen met ambities naar Valkenburg

Maandag 12 oktober 2015

Interviews - Sanne van Paassen sloeg het afgelopen weekend over en mikt volledig op de wereldbekerwedstrijd in Valkenburg van komende zondag. De renster van Team Bioteaful start met ambities in de Cauberg Cyclo-Cross.

“Ik heb mezelf ten doel gesteld dit jaar weer twee keer bij de beste vijf te eindigen in de wereldbeker. De wedstrijd op de Cauberg ligt me, dus daar hoop ik die eerste top 5-klassering in de wacht te slepen.” Het is voor de Brabantse de winter van de waarheid. Nadat ze vorig jaar na een slepende beenblessure weer terug kon keren in het veld, wil ze nu het perspectief zien dat ze opnieuw terug aan de top kan komen. Ze won immers in het seizoen 2010-2011 al eens de wereldbeker voor vrouwen en stond al twee keer op het podium na een Europees Kampioenschap in het veld. “Het was vorig jaar heel mooi om terug te keren, maar mentaal was het wel lastig te accepteren dat de topklasseringen er nog niet in zaten. Hoe logisch en verklaarbaar dat ook was. Mijn zesde plek in de cross van Las Vegas aan het begin van dit seizoen heeft me het vertrouwen gegeven, dat ik weer een stap gemaakt heb richting deze winter en dat mijn doelstellingen wel eens heel realistisch kunnen zijn.”

Korte klimmetjes

De Cauberg Cyclo-Cross ligt haar, zo merkte ze vorig jaar al. “Natuurlijk kun je op het ene parcours beter uit de voeten dan op het andere. Het rondje in Valkenburg heeft veel korte klimmetjes, waar ik mijn explosiviteit goed kwijt kan. Daar kom ik toch eerder boven drijven” aldus de veldrijdster, die zich in eigen land extra gesteund weet door het publiek. Een kanshebber voor de zege vindt ze Katerina Nash, de winnares van Las Vegas en dus leidster in de wereldbeker. “Ik denk dat zij ook hier goed uit de voeten kan. De winnares van vorig jaar – Katherine Compton – lijkt nog iets minder in vorm en verder is het aan het begin van het seizoen nog erg gissen wie er in goeden doen is. Van Nederlandse zijde verwacht ik dat Maud Kaptheijns positief kan verrassen” zegt Van Paassen over de nummer vijf van de Superprestigecross van Gieten. Zelf werd ze daar door ziekte zevende. “Maar het herstel heeft ingezet en in Valkenburg verwacht ik weer helemaal top te zijn.”

Dit artikel werd geschreven voor de Cauberg Cyclo-Cross in Valkenburg

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl