Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Allrounder Michael Vingerling zit gebeiteld bij Team 3M

Allrounder Michael Vingerling zit gebeiteld bij Team 3M

Dinsdag 27 oktober 2015

Interviews - Michael Vingerling gaat in 2016 zijn vierde wielerjaargang in bij Team 3M. De 25-jarige inwoner van Hellevoetsluis tekende onlangs een verbeterd contract bij de Belgische continentale wielerequipe van manager Bernhard Moerman. "Sportief gezien staat het gelijk aan het afgelopen seizoen, met dit verschil dat ik in 2016 in loondienst ben van de ploeg."

Tekst: Dan Rolandus; Foto: Sportfoto

Michael Vingerling heeft zich evenals in 2014 op de juiste momenten goed in de kijker gereden. Zo beleefde hij zijn finest hour op 22 augustus vorig met een tweede plaats in de profklassieker Arnhem-Veenendaal (UCI 1.1). De Hellevoeter won in april de blauwe tussensprinttrui in de Driedaagse De Panne-Koksijde (UCI 2.1) met Tour de France renners als drievoudig etappewinnaar en eindwinnaar Alexander Kristoff, Stijn Devolder, sir Bradley Wiggins, Elia Viviani, André Greipel, Mark Renshaw en Lars Bak. Maar Vingerling behoorde in etappes van de Ronde van België (UCI 2.HC) en de ZLM Toer (UCI 2.1) voor professionals tot in de finale ook tot één van de smaakmakers van een lange vluchtersgroep. "Het is mooi om als renner van een continentale ploeg in grote profwedstrijden als de Volta Limburg Classic, de Ronde van Belgie en de Ster ZLM Toer in een ontsnapping mee te zitten", geeft de voormalige renner van PRC Delta, Avia, en Koga de ambities van Team 3M aan. "Ik heb in bijna de hele eerste etappe van de ZLM van Den Bosch naar Rosmalen in de aanval gereden, ben tijdens de rit gestoken door een insect, maar ben doorgereden. Ik ben vervolgens ’s nachts ziek geworden."

Flakkee

"Je hoopt natuurlijk om als ploeg iets méér in de koers neer te zetten dan alleen in de publiciteit te komen", gaat de allrounder verder. "Ik ben in de ploeg de koerskapitein met een plan om in grote profwedstrijden mee te zitten en de koers te kleuren. De kans dat je als continentale renner met een klein groepje de finale in te gaat is niet zo groot. Ik heb me in de loop der jaren bij de ploeg aardig ontwikkeld als een allrounder met inhoud, die ook op zwaar terrein goed uit de voeten kunt. Komt het aan op een massasprint dan zal ik mijn steentje bijdragen om de sprinter in een zo goed mogelijke positie af te zetten. Natuurlijk mag ik ook mijn eigen kans gaan, maar in veel koersen zie ik mezelf ook meer terug in een dienende rol. Mijn kansen stijgen als ik met een klein groepje in de finale kan aankomen." De Nederlands-Belgische wielerploeg bestaat inclusief de nieuwkomers Ricardo van Dongen, Yoeri Havik (beiden SEG Racing), Bob Schoonbroodt (Parkhotel Valkenburg), Pjotr Havik (Rabobank Development Team) en de Belg Jerome Kerf (Verandas Willems) uit achttien man. "Ik hoop dit seizoen uit te mogen komen in Kuurne-Brussel-Kuurne, Nokere-Koerse, de Driedaagse De Panne, de Handzame Classic en de Nederlandse profkoersen. Maar ik kijk ook uit naar het NK op Goeree-Overflakkee. Flakkee is voor mij bekend terrein, train daar veel in de polders, dat geeft voor mij een extra motivatie. Het parcours mag dan geheel vlak zijn, maar met een harde wind kan het een mooie en zware koers worden. Dat zag je onlangs in Parijs-Tours waarin veertig man los kwamen en meteen wegbleven."

 Zesdaagse

Michael Vingerling, die naast het vak van beroepsrenner aanblijft als commercieel medewerker bij LiveSafe van Vincent Ruinaard in Oostvoorne (‘Ik krijg veel vrijheid van Vincent, die als ex-wielrenner uit ervaring weet dat je heel veel voor de wielersport moet doen’), bereidt zich in de maanden november, december en januari vooral voor op de baan om goed beslagen aan de start te komen voor het wegseizoen. De nationaal kampioen op de scratch rijdt vanaf dinsdag 17 tot en met zondag 22 november samen met zijn toekomstige ploeggenoot Yoeri Havik de Zesdaagse van Gent. "Het zou daarnaast mooi zijn als ik een onderdeel op het NK in Alkmaar zou kunnen winnen. Voor wat betreft de Zesdaagse van Rotterdam wordt het afwachten. De baanwedstrijden heb ik nodig om intensief bezig te blijven. Daarnaast ga ik een programma uitstippelen voor een trainingsschema om me goed voor te bereiden op het wegseizoen."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl