Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Barry Markus wil er direct staan in Qatar

Barry Markus wil er direct staan in Qatar

Vrijdag 08 januari 2016

Interviews - Barry Markus zou aanvankelijk een rustige week tegemoet gaan. Trainen, eten, rusten, eten, trainen en weer rusten. Maar nadat Nick Stöpler te kennen had gegeven te kiezen voor de WB-wedstrijd op de baan in Hong Kong met als inzet een allerlaatste kans in de Olympische achtervolgingsploeg voor Rio 2016, moest Michael Zijlaard voor zijn Zesdaagse van Rotterdam op zoek naar een nieuwe koppelgenoot voor Jesper Asselman.

Tekst: Dan Rolandus; Foto: © Sportfoto

Dus haalde de manager van Team Roompot Oranje Peloton Barry Markus uit zijn ritme door de Hoofddorper voor de Six in het Sportpaleis Ahoy aan Asselman te koppelen.Het koppel Asselman/Markus zette meteen de toon door zich tijdens de koppelkoers te mengen voor de podiumplaatsen. Het koppel Niki Terpstra/Yoeri Havik zegevierde, gevolgd door het Spaanse koppel Torres/Mora Vedri en Jesper Asselman met Barry Markus. ,,Het was in het begin afzien, want het was met die hoge snelheid best even wennen, maar we pakten meteen punten en dat was weer goed voor de moraal,’’ stelde Barry Markus zich in zijn derde Zesdaagse van Rotterdam tevreden.

Revanche

De wielerprof van Roompot Oranje Peloton, die is overgekomen van LottoNL-Jumbo, ziet de Zesdaagse meteen als een goede voorbereiding voor het aanstaande wegseizoen. ,,Je doet op de Zesdaagse competitief veel snelheid op en dat neem ik weer mee naar de Ronde van Qatar. We gaan daarvoor eerst nog met de groep op trainingskamp naar Calpe in Spanje.’’ De 24-jarige Noord-Hollander ziet uit naar zijn eerste koers bij zijn nieuwe ploeg. ,,Ik had bij LottoNL-Jumbo bepaald geen superjaar, heb niet de uitslagen gehaald, die ik voor ogen had. Je begrijpt dat ik er in Qatar meteen wil staan. We hebben een leuke sfeervolle groep, dus ik hoop er dit jaar uit te halen wat er in zit. Ik hoop daarbij de voorjaarsklassiekers (o.a. Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, DR) te mogen rijden. Het NK op Goeree Overflakkee is ook een doel,’’ aldus Barry Markus, die een waaierkoers wel ziet zitten, maar ook een massaspint niet uit de weg zal gaan. (Dan Rolandus).



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl