Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van Dijk is klaar voor rentree in Gent-Wevelgem

Van Dijk is klaar voor rentree in Gent-Wevelgem

Woensdag 23 maart 2016

Interviews - Ellen van Dijk was voortvarend begonnen aan het wielerseizoen 2016 met en overtuigende solo naar dagwinst in de Ladies Tour of Qatar, maar brak in de Omloop Het Nieuwsblad een rib.

Terwijl haar ploeggenotes van Boels-Dolmans het vroege voorjaar domineerden, volgde Van Dijk hun verrichtingen vanaf de bank. Ze reed afgelopen weekeinde haar eerste criterium, zondag is Gent-Wevelgem haar eerste grote koers na haar blessure.

Steentje bijdragen

"Het heeft al met al wat langer geduurd dan ik hoopte” zegt Van Dijk. “Maar telkens als ik ging testen – zoals bij een clubwedstrijd – kreeg ik direct pijn. Nu is die hinder eindelijk helemaal weg en kan ik weer echt gaan koersen. Het is haast onwerkelijk hoe goed de ploeg heeft gedraaid de afgelopen weken. Ik wil daar op termijn graag mijn steentje aan bijdragen door zelf te winnen, maar eerst ga ik zaterdag maar eens kijken of ik mijn ploeggenoten kan steunen en hoever ik mee kan in de finale’ zegt ze verwijzend naar de zeges van Lizzie Armitstead in de Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche en Trofeo Binda en de overwinningen van Chantal Blaak in GP Le Samyn en de Ronde van Drenthe.

Gretig 

Van Dijk kijkt gretig uit naar de komende weken. “Het is best irritant om een winter lang te trainen en dan zo vroeg in het voorjaar opeens uit competitie te raken. Juist in mijn periode, het voorjaar, met veel van mijn favoriete koersen is dat frustrerend. Ik kijk er naar uit om na Gent-Wevelgem ook te gaan rijden in de Pajot Hills Classic, de Ronde van Vlaanderen en de Energiewacht Tour. Genoeg koersen om de schade weer enigszins in te halen. Ik heb geen echte aanpassingen gedaan in mijn programma op de langere termijn. In mei zijn er weinig koersen, dus dat is een geschikte rust- en trainingsperiode. Ik ben drie weekeinden uit competitie geweest, dat valt op zich mee, maar ik zal een stuk minder uitkijken naar die eerste break in vergelijking met vorige jaren. Ik ben zeker gretig om nog iets van mijn voorjaar te maken.”

Foto: © ASO

 

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl