Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Smulders mikt op wereldtitel in Medellin

Smulders mikt op wereldtitel in Medellin

Vrijdag 27 mei 2016

Interviews - Wereldkampioene worden in een olympisch jaar. Laura Smulders zegt er uiteraard geen nee tegen.  “Aan de ene kant is het dit jaar niet hét hoofddoel, want dat is de olympische wedstrijd in Rio. Maar je kunt er van uitgaan dat juist nu iedereen in de beste vorm is. Win je in Medellin de wereldtitel, dan geef je een visitekaartje af aan je concurrentes. En ben je direct dé favoriet voor de Olympische Spelen.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

Ze kreeg begin deze maand op Papendal de best denkbare generale die ze zich kon wensen, voor eigen publiek won de nummer drie van de Olympische Spelen van Londen de Supercross-manche. “Ik voelde vooraf al dat ik in zeer goeden doen was. En natuurlijk ken je de baan en is het publiek een grote ondersteunende factor op Papendal. Daar krijg je echt motivatie van. Maar het lukte ook allemaal die dag. Natuurlijk geeft dat vertrouwen straks voor het WK. Vier jaar geleden, voordat ik naar de Olympische Spelen ging, pakte ik mijn eerste finaleplaats in de Supercross op deze baan, nu vier jaar later win ik de wedstrijd. Ook in de breedte presteerden we goed, waardoor we zo goed als zeker zijn van twee startplekken op de Olympische Spelen bij de vrouwen. Het kon een heel stuk minder gaan vlak voor het WK.”

Onbekend terrein

De baan in Medellin is onbekend terrein voor Smulders. “We zijn er vooraf niet geweest, hebben wel de olympische baan in Rio bekeken. Andere landen zijn er wel geweest, al schijnt de baan al weer heel erg te zijn aangepast in vergelijking met wat zij toen gezien hebben. Wat ik ervan begrepen heb, ligt er straks een technische baan op ons te wachten. Dat moet in mijn voordeel zijn. Ik houd van een parcours waarin de springbulten de doorslag geven, waarop je niet te veel hoeft bij te trappen. Ik hoop dan ook voor de wereldtitel mee te doen, zal niet bewust een gaatje laten vallen voor een concurrent om niet als favoriet naar Rio te gaan. Wereldkampioen worden, wil je altijd. Die titel geeft niemand weg.” Smulders zal uitkomen op zowel de time trial als in de reguliere wedstrijd, waarin ze schouder aan schouder staat met zeven concurrentes. “De tijdrit rijd ik ook bij de Supercross-wedstrijden omdat ik bij de eerste acht van de wereld sta en zo onze startplaatsen worden verdeeld voor de hoofdwedstrijd. De anderen moeten zich via de moto’s (voorronden) plaatsen. In Rotterdam werd ik wereldkampioene op dit onderdeel. Ook hier geldt voor je winstkansen dat het vooral belangrijk is dat het parcours je ligt en dat lijkt het geval te zijn.”

Lees een uitgebreider interview hier

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl