Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Koster krijgt vertrouwen van rood-wit-blauw

Koster krijgt vertrouwen van rood-wit-blauw

Dinsdag 06 september 2016

Interviews - Anouska Koster won onlangs in het rood-wit-blauw een rit in de Ladies Tour of Norway. Sinds ze op de Brouwersdam de nationale vrouwentitel greep, groeit het vertrouwen in eigen kunnen bij de Friezin van Rabo-Liv.

In de Nederlandse editie van Cycling.be legt ze uit dat het behalen van de titel een impuls voor haar loopbaan betekent.“Absoluut. Het is elke dag weer ontzettend bijzonder om deze trui aan te mogen trekken. Een constante herinnering aan die dag in juni. Maar het is ook voor mezelf een motivatie, een herinnering dat ik het kan als ik me ertoe zet. Ik ben iemand die zo’n steuntje in de rug wel eens even nodig heeft. In een ploeg als de onze cijfer je jezelf snel weg omdat er zoveel goede rensters zijn.  Door deze trui wen ik er in ieder geval aan al meer in de spotlights te staan. Nu als Nederlands kampioene krijg je meer aandacht van het publiek, de microfonisten van de wedstrijd en ook van andere rensters. Dat die laatsten eerder reageren als ik aanval, neem ik er graag als neveneffect bij. ”

Als het aan Koster ligt, gaat ze niet alleen in de criteriums voor een hoofdrol, maar komt ze ook in internationale koersen vaker  als winnares over de streep in het rood-wit-blauw. “Ik ben mezelf zeker aan het ontwikkelen. Ik ben iemand die een klimmetje goed aan kan, probeer mezelf steeds meer te ontwikkelen in de tijdritten en kan ook sprinten als ik met een groepje aan moet komen. In de massasprint vind ik het lastig om voor mijn plek te vechten. Ploeggenotes als Marianne Vos, maar ook Lucinda Brand zijn daar brutaler en bedrevener in. Ik ben eigenlijk nog volop aan het leren, moet vertrouwen en wat meer lef krijgen.”

Koster vertelt in Cycling.be over haar rol in de ploeg, haar ambities voor de toekomst en die mooie dag in juni op Goeree-Overflakkee. In hetzelfde magazine komt ook Bauke Mollema aan bod over de afgelopen zomer en kijkt Dylan Groenewegen vooruit naar Eneco Tour en WK. In de speciale Veldritbijlage aandacht voor Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en Thalita de Jong.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl