Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Terpstra ziet kansen in Eneco Tour en op WK

Terpstra ziet kansen in Eneco Tour en op WK

Zaterdag 24 september 2016

Interviews - Stiekem hoopt Niki Terpstra nog steeds op de eindoverwinning in de Eneco Tour, maar de achterstand op leider Rohan Dennis liep na de ploegentijdrit in Sittard-Geleen op tot +0.27. Toch ziet de klassiekerspecialist kansen om het verschil goed te maken. 

Tekst: Florian van Velthoven; Foto: Sportfoto

Terpsta staat nu vijfde in het algemeen klassement, en dat is mede te danken aan de goede ploegentijdrit die Etixx-Quick Step gisteren reed in de straten van Sittard-Geleen. “We hebben van tevoren het parcours goed verkend, en onderweg liep het heel soepel. Het is jammer dat BMC onder onze tijd duikt, maar wij hebben een dijk van een tijdrit gereden.”

De inwoner van Assendelft ziet de Eneco Tour als ideale voorbereiding op het WK, en hoopte zodoende op flink wat wind in de lange landen, maar Terpstra moest het de afgelopen doen met een lekker zonnetje en amper een zuchtje wind. “Die zon vind ik niet zo erg, maar het is jammer dat er geen wind staat. Vooral bij die etappe in Bolsward. Als het daar waait, heb je een prachtige koers, maar nu eindigde het in een massasprint. En ook de andere dagen waren qua spektakel een beetje mager. Gelukkig komen er nog twee mooie etappes aan.”

Vooral de laatste etappe naar Geraardsbergen heeft Terpstra met rode pen in zijn agenda omcirkeld. “Dat is een heel zwaar rondje, daar gaat de beslissing vallen. Het is een parcours dat mij goed ligt. Ik hoop dat ik daar het verschil kan maken.” De coureur van Etixx-Quick Step beseft dat de achterstand op Dennis fors is, maar acht zich absoluut niet kansloos voor de eindoverwinning. “We staan met vier renners van Etixx nog in de top van het klassement. Het wordt morgen een mooie rit, waar nog van alles mogelijk is.” 

Geen koers meer in aanloop naar WK

Na de Eneco Tour richt Terpstra zich volledig op het WK. De Nederlander zal in voorbereiding op de mondiale titelstrijd in Qatar geen koersen meer rijden. “Ik heb al genoeg wedstrijden gereden de afgelopen tijd, zeker met de combinatie Vuelta-Eneco Tour. Laat die supercompensatie nu maar komen”, grapt de kopman van het Nederlandse team.

Het is voor Terpstra te hopen dat het in Qatar wel gaat waaien. “Dat zou mooi zijn. Dat is wel de charme van wielrennen in het Midden-Oosten. Koersen op hoge snelheid; het zou mooi zijn voor Qatar en het wielrennen als het op de dag van de wegwedstrijd waait.” 

Er is over het algemeen weinig enthousiasme over het WK in Qatar, maar Terpstra is vol lof over koersen in het oliestaatje. “Het mooie van fietsen om onwijs hoge snelheden te bereiken met je eigen kracht. Als je daar een waaier opzet, dan ga je echt hard. Dat is echt wegwielrennen, vind ik. Je ziet steeds meer dat wielrennen mountainbiken op asfaltwegen wordt. Dit is echt een voorbeeld van high-speed racing.”

Foto: © Sportfoto 

 



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl