Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Vermeltfoort wil tweede kans grijpen

Vermeltfoort wil tweede kans grijpen

Zaterdag 14 januari 2017

Interviews - De renners van Team Roompot-Nederlandse Loterij hebben zich tijdens de 35e editie van de Zesdaagse van Rotterdam in een vol Sportpaleis Ahoy gepresenteerd aan het publiek ofwel de fans van de “Oranjemannen” van teammanager Michael Zijlaard. Coen Vermeltfoort is één van de nieuwelingen die gebrand is om zijn rentree bij de profs dit jaar glans te geven. 

Tekst: Dan Rolandus

"We hebben aan kwaliteit en ervaring gewonnen, dus willen we meedoen voor de hoofdprijzen en zullen verrassen in Het Nieuwsblad’, wijst ploegleider Michel Cornelisse naast Pieter Weening naar de komst van ervaren krachten als Jens Mouris (ex-Drapac) en Pim Ligthart (ex-Lotto Soudal) en jonkies als Martijn Tusveld (Rabobank Development Team), Martijn Budding (Rabobank Development Team), Tim Ariesen (SEG Racing Team), Elmar Reinders (Jo Piels), Oscar Riesebeek (Jo Piels), Jeroen Meijers (Rabobank Development Team) en Taco van der Hoorn (JoinS-De Rijke). Maar ook Coen Vermeltfoort verdiende met de eindzege in de Topcompetitie een contract bij Roompot-Nederlandse Loterij."‘Natuurlijk was het in de laatste koers (Eurode Omloop, DR) spannend en uiteindelijk close", doelde Coen Vermeltfoort op het gevecht met Hartthijs de Vries om de eerste plaats. "Maar over het hele seizoen genomen vind ik wel dat ik het zelf heb afgedwongen."

Vroeg basis gelegd

De 28-jarige coureur uit het Brabantse “dartdorp” Vlijmen van wereldkampioen Michael van Gerwen opende met een tweede plaats achter Jeff Vermeulen in de Ster van Zwolle, werd derde in de Dorpenomloop Rucphen en won de Omloop van de Braakman. "Ik heb de basis gelegd in de Ster, de Braakman en de Klimtijdrit in Camerig met een top-10 plaats (zevende, DR). Ik kan een goede proloog rijden, maar een tijdrit met drie keer de Camerig op en af is voor de specialisten. Als ik dan zie welke renners ik achter me heb gelaten gaf me dat een heel lekker gevoel."

Voldoening

"Met alle respect voor de Braakman, blij dat ik deze heb gewonnen", sluit de Brabander af. "Maar ik spiegel me toch aan de 1.1 profwedstrijden zoals de Volta Limburg Classic waar ik met een elfde plaats op twintig seconden van de winnaar (Floris Gerts, DR) de sprint won van de tweede groep en achter Kenny Dehaes, Tom Boonen en Timothy Dupont vierde word in de Belgische Ronde van Limburg. Dat zijn zware wedstrijden die meer aanspreken en waar ik me aan spiegel." De voormalige renner van Rabobank CT (2007 tot en met 2010), Rabobank WT (2011 en 2012) en JoinS-De Rijke (2013 tot en met 2016) heeft na enkele seizoenen tevergeefs aan de deur te hebben geklopt bij een profteam onderdak gevonden bij de Pro Continentale formatie Roompot-Nederlandse Loterij. "Ik ben superblij met de kans bij Roompot. Voor mijn gevoel zit ik nu weer op het niveau waar ik denk thuis te horen. Ik zat er al enkele jaren tegenaan, maar ik krijg nu de kans deze te pakken. Ik heb een contract voor een jaar, maar hoop de lijn voor een langere periode te kunnen doortrekken."

Winter thuis

De allrounder is al een poosje in voorbereiding op het naderende wielerjaar. "Ik ben gewoon thuis gebleven. Ik heb veel getraind op de mountainbike of met Lars (Boom, DR). Duurtraining en op intensiviteit. We gaan nu met de ploeg tot en met 16 januari op trainingskamp naar Calpe om ons verder klaar te stomen." De eerste afspraak voor Coen Vermeltfoort, die goed kan aankomen, zich thuis voelt in waaierkoersen en op de kasseien, staat gepland op 26 januari voor de Ronde van Mallorca, vervolgens de Volta ao Algarve. "Ik wil me in elke wedstrijd laten zien, zoals in het openingsweekend met Het Nieuwsblad of Kuurne-Brussel-Kuurne."

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl