Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Kirsten Wild: Vier kansen op WK-succes

Kirsten Wild: Vier kansen op WK-succes

Dinsdag 27 februari 2018

Interviews - Voor Kirsten Wild is het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn alvast hét wielerevenement van het jaar. Vier keer verschijnt de Overijsselse op haar thuispiste. Ze heeft achtereenvolgens de scratch, het omnium, de koppelkoers en de puntenkoers op het programma staan. Ze dicht zichzelf op alle onderdelen kansen toe, zo vertelt ze op de speciale WK-pagina van de KNWU.

Wild heeft een seizoen achter de rug met wereldbekerzeges en twee EK-medailles, maar laat zich geen verwachtingen aanleunen. “Ik heb zeker een goede winter om op terug te kijken. De onderdelen die ik rijd op dit WK liggen me allemaal optimaal. Sinds de aanpassingen richting Tokyo 2020 geldt dat ook voor het omnium, en ook dankzij de aanwijzingen van Peter Schep begin ik steeds meer grip op de wedstrijden te krijgen. Ik ga dan ook met vertrouwen naar het wereldkampioenschap. Ik denk dat ik vier keer kan meedoen voor de prijzen. Maar het blijven wel pelotonsonderdelen, bij ons kan elk foutje afgestraft worden.”

Vol WK-programma

Ze heeft een vol programma, maar vindt dat geen bezwaar. “De Olympische onderdelen omnium op vrijdag en koppelkoers op zaterdag wil ik sowieso rijden. De scratch is op de openingsdag en dan heb ik een dag om daar van te herstellen voordat het omnium wacht. En dan is op zondag de puntenkoers. Het grootste risico dat ik heb, is dat ik dan misschien wat vermoeid ben bij dat laatste onderdeel. Maar daar ben ik eigenlijk niet eens zo bang voor. Ik rijd dit programma in wereldbekers ook en kan dat goed aan. Misschien dat ik met een andere indeling van het WK-programma had gekozen voor het al dan niet schrappen van een onderdeel, maar nu is dat volgens mij niet nodig. Welke zou ik dan moeten laten vallen? Ik zie elke start toch als een kans om een medaille te winnen.” En dan heeft ze natuurlijk voorkeur voor goud. “Als sporter ga je altijd voor het hoogst haalbare en dat is wereldkampioene worden. Ik zou graag nog eens in die regenboogtrui rond willen rijden."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl