Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Giro: Gesink ervaart nieuwe rol als bevrijdend

Giro: Gesink ervaart nieuwe rol als bevrijdend

Woensdag 02 mei 2018

Interviews - Robert Gesink start vrijdag voor de derde keer in een grote ronde met als insteek op etappesucces te jagen. Na een ritzege in de Vuelta, bijna-winst in de Tour hoopt hij op een etappeoverwinning in de Giro.

Het verlangen naar een andere manier van koersen is duidelijk nog altijd groot na jarenlang in het keurslijf van een klassementsrenner gevangen te hebben gezeten. Zo bevestigt hij in een interview met Cycling.be “Ja je mag gerust zeggen dat deze nieuwe invulling van mijn loopbaan voelt als een nieuwe impuls. Die andere insteek ontstond eigenlijk toevallig in 2016. Ik zou met klassementsambities naar de Ronde van Spanje gaan, maar ik herstelde langzaam van een val op mijn hoofd in de Ronde van Zwitserland. Ik kon uiteindelijk die Vuelta rijden, maar het leek weinig realistisch om met de besten in de koers mee te strijden voor een korte klassering. Ik besloot mijn kans te gaan om op dagsucces te gaan. Dat lukte in de rit naar de Aubisque. Bovendien was ik nog eens tweede en derde geworden in diezelfde Ronde van Spanje.. Dat was een echte eye-opener voor me. Het voelde direct goed om ook in de volgende jaren die nieuwe wending aan mijn loopbaan te geven. Gelukkig steunde mijn team LottoNL-Jumbo mij ook in het maken van die switch, zij moesten er immers ook achter staan. In de Tour was er bijna nieuw succes, vandaar dat ik met vertrouwen mijn pijlen richt op succes in de Giro d’Italia en de Tour de France van dit jaar. Garanties zijn er niet, maar ik neem wel het vertrouwen van die afgelopen twee grote ronden mee.”

Gesink praat in Cycling.be verder over het sterke team dat LottoNL-Jumbo in de breedte heeft voor de Giro, over het overwinnen van tegenslagen, over de zin of onzin van verkennen van etappes en de voors en tegen van een hoogtestage.Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl