Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Giro Rosa: Van Vleuten komt om te winnen

Giro Rosa: Van Vleuten komt om te winnen

Donderdag 05 juli 2018

Interviews - In de Giro Rosa van 2017 streed Annemiek van Vleuten mee om de eindzege, toen een onoplettendheid in een tussenrit een einde maakte aan haar winstkansen. “Na de teleurstelling was er direct de gedachte dat ik nog eens terug wilde komen om deze ronde te winnen" zegt ze in een uitgebreid interview met Cycling.be.

De grote vraag voor de Giro Rosa was lang of Anna van der Breggen zou meerijden, de winnares van vorig jaar en de enige die in 2017 in staat was Van Vleuten bergop te volgen. “Ik heb me er nooit druk over gemaakt” zegt Van Vleuten. “Eigenlijk heeft het altijd mijn voorkeur gehad dat ze wel zou rijden. Hoe beter de tegenstand, hoe aansprekender een eventuele overwinning tenslotte. Maar als je een wedstrijd wilt winnen, moet je beter zijn dan alle aanwezige tegenstanders, zo is dat nu eenmaal. Ik ben er klaar voor na een hoogtestage van drie weken op Tenerife en een verkenning van enkele etappes samen met mijn ploeggenote Amanda Spratt. Ik had al met interesse de Giro-etappe bij de mannen tegen de Monte Zoncolan gevolgd – zij reden deze van dezelfde kan op als ons – maar ben er later ook zelf gaan kijken. Bij een dergelijke steile klim is een verkenning niet eens het allerbelangrijkst, je moet de goede versnelling kiezen vooraf en het verloop van de klim goed in je hoofd prenten. Maar verder is het dan toch een kwestie van goed je krachten doseren en erop vertrouwen dat je de sterkste kunt zijn. Toch is het ook goed om met je ploeggenote het belang van zo’n rit nog eens te onderstrepen, het helpt je bovendien de gewenste focus te behouden."

Meer klimwerk

"Ik denk dat deze Giro Rosa me nog net iets meer ligt omdat er meer geklommen moest worden, de editie van vorig jaar viel wat klimmen betreft eigenlijk wat tegen. En het is toch meegenomen dat er een bekende klim in zit met de Zoncolan. Op die manier kan het grote publiek zich beter een voorstelling maken van hoe zwaar het is om in deze ronde goed te presteren, spreekt het de volgers en ook de media meer aan.”

In het interview spreekt Van Vleuten ook over het WK in Innsbruck, hoe ze beter is met weinig wedstrijden in haar benen en over het thuisgevoel bij Mitchelton-Scott.

In de nieuwe Cycling.be staan in de Nederlandse editie ook interviews met Koen Bouwman en Lorena Wiebes. Dylan Groenewegen komt aan het woord in de bijgevoegde Tourspecial.

Foto: © Sportfoto-Fabiano GhilardiEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl