Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Moniek Tenniglo in vertrouwde rol bij Mitchelton-Scott

Moniek Tenniglo in vertrouwde rol bij Mitchelton-Scott

Woensdag 17 oktober 2018

Interviews - Moniek Tenniglo rijdt in 2019 voor Mitchelton-Scott. Naast Annemiek van Vleuten wordt ze daar (voorlopig) de tweede Nederlandse.

De bij Jan van Arckel opgeleide Twentse reed jaren voor de wielerploegen van Marianne Vos, tot ze dit jaar tekende bij de Franse formatie FDJ. Het was al bekend dat ze niet bij haar Franse werkgever zou blijven, net als Rozanne Slik.

Tenniglo krijgt bij haar nieuwe ploeg weer een dienende rol. "Die rol bevalt mij gewoon het best" aldus de renster uit Borne.

"Ik had bij FDJ kunnen blijven en dat was ik in principe ook van plan. Maar toen kwam in de Ronde van Noorwegen in augustus Mitchelton-Scott op mijn pad. De ploeg zocht een teamplayer, een helper en Annemiek van Vleuten dacht bij dat profiel aan mij. In de Boels Ladies Tour een maand later heb ik met de teamleiding gesproken en ik ben in oktober ook al aangeschoven bij een teambijeenkomst, die aansluitend aan het WK in Innsbruck werd gehouden."

Het is vooral de taakomschrijving die ze krijgt, die haar over de streep trok. "Ik had het bij FDJ naar mijn zin, maar ik miste daar wel de taak die ik bij WM3 en Rabobank had: werken voor de ploeg voordat de echte finale aanbrak. Bij dit team had men geen echte afmakers en was de tactiek vaak wat meer afwachtend. Ik denk dat een ploeg als Mitchelton-Scott dan beter bij me past. Ik kijk er ook naar uit om voor toppers als Annemiek van Vleuten en Amanda Spratt aan het werk te gaan. Bij mijn nieuwe team heb ik aangegeven dat ik overal wil rijden waar ze me kunnen gebruiken. Mijn debuut voor de ploeg zal normaal gesproken de Omloop Het Nieuwsblad zijn en verder zal ik het voorseizoen in Nederland en België afwerken. Daarna zien we verder waar ze me in willen zetten."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl