Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Peter Schep wil EF-Drapac helpen groeien

Peter Schep wil EF-Drapac helpen groeien

Woensdag 31 oktober 2018

Interviews - Met pijn in het hart neemt Peter Schep per 1 januari afscheid van zijn baanrenners, maar zijn nieuwe functie van performance coach bij EF-Drapac is hem simpelweg op het lijf geschreven. Hij hoopt de ploeg een stap te laten maken, zo zegt hij in Cycling.be.

Twee doelgebieden hebben zijn grootste aandacht: de ploegentijdrit en de samenwerking tussen ploegleiders en trainers optimaliseren. "Een aantal jaren geleden was de ploeg best vooruitstrevend, ook wat de ploegentijdrit betreft. Door financiële beperkingen is die voorsprong helaas weggesmolten. Nu er opnieuw een stevige sponsor aan boord is, kan er weer geïnvesteerd worden. Het is aan mij om te laten zien dat die investering zijn vruchten zal afwerpen. Dat maakt het behoorlijk spannend  zo zegt hij in Cycling.be.

"Voorts heeft Vaughters laten weten dat men het momenteel niet gewend is dat de trainers nauw bij de koers betrokken zijn. We moeten een klik tussen coaches en ploegleiders creëren om het rendement van de trainingen te optimaliseren. Ik heb voor twee jaar getekend en denk dat het eerste jaar een kwestie van aftasten wordt. Dat vertrouwen moet groeien. Ik hoop daarbij te kunnen profiteren van mijn ervaring. Niet alleen van wat ik zelf op de fiets heb gepresteerd, maar zeker ook van het werk dat ik al met Sebastian Langeveld heb verricht om hem te laten pieken richting de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

Schep vertelt ook over de reacties van de baanrenners, de lessen die hij zelf leerde van met name de sprintcoaches en waarom hij liever trainer dan coach is.

In Cycling.be ook een vooruitblik op het komende EK Veldrijden in Rosmalen en een interview met Rozemarijn Ammerlaan. De verhalen met Schep en Ammerlaan zijn alleen in de Nederlandse editie te lezen. Verder een interview met Toon Aerts, een MTB-special met fietsen en materiaal en aandacht voor winterkleding. Cycling.be is te vinden bij de betere Nederlandse kiosk. Ook zijn de artikelen te lezen via Blendle.

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl