Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Mike Teunissen is terug op het oude nest

Mike Teunissen is terug op het oude nest

Vrijdag 04 januari 2019

Interviews - Mike Teunissen is na een uitstapje van twee jaar Team Sunweb bij Jumbo-Visma weer terug op het oude nest, het team waar hij in 2013 bij het Rabobank Development Team met onder andere zijn huidige ploeggenoten Timo Roosen, Daan Olivier en Lennard Hofstede zijn profcarrière begon.

‘’Na twee jaar was het bij Sunweb einde contract, voor mij een luxe om mijn neus verder uit te steken’’, liet Mike Teunissen weten een andere weg te willen inslaan. De geboren Limburger beschikte met onder andere Bahrein-Merida over enkele uitdagingen. ‘’Dat het mijn oude ploeg is geworden is een mooie bijkomstigheid. Ik heb het gevoel dat ik me bij Jumbo beter kan door ontwikkelen, stappen maken, zoals dat men dat noemt, en plezier beleven aan de sport die mij lief is. Dit alles moet dan weer leiden tot resultaten.’

Goede periode

De 26-jarige Limburger kwam met Team Sunweb uit in de Tour de France 2017 en de Vuelta 2018. ‘’Ik heb een goede periode gehad bij Sunweb en met de Tour is een droom in vervulling gegaan. Maar nu was het tijd om naar Jumbo te gaan’’, wilde Mike Teunissen niet al te veel terugkijken op zijn periode in het team van Iwan Spekenbrink.

Sterke voorjaarskern

De toekomst wacht immers voor Mike Teunissen. ‘’We hebben een sterke ploeg en zijn met een aantal nieuwe mannen (o.a. Wout van Aert, Tony Martin, Taco van der Hoorn en Jonas Vingegaard, DR) alleen maar sterker geworden. We zetten met de voorjaarskern in op de voorjaarsklassiekers. Quick Step heeft een ijzersterke ploeg. Maar ook wij hebben een talentvolle lichting waarmee we mooie dingen kunnen laten zien. Ik hoop daar mijn steentje in een ondersteunende rol bij te kunnen dragen. Dat neemt niet weg dat ik ook mijn eigen kansen zal mogen gaan. De voorbereiding is in volle gang. We werken op het trainingskamp in Spanje toe naar de koersen en vervolgens naar de eerste grote klassieker Het Nieuwsblad. Mocht het in de eerste wedstrijd niet lopen, dan ga ik niet panikeren’’, aldus kijkt Mike Teunissen gretig uit naar het wielerjaar 2019.

Tekst: Dan Rolandus. Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl