Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Aart Vierhouten: de Vuelta van Vacansoleil-DCM

Aart Vierhouten: de Vuelta van Vacansoleil-DCM

Zaterdag 07 september 2013

Interviews - In het eerste gedeelte van de Vuelta verzamelde Vacansoleil-DCM drie top-10 plekken dankzij Juan Antonio Flecha en Grega Bole. De Nederlanders van de ‘vakantieploeg’ deden het  daarentegen een stuk minder. “Al zie ik wel dat ze er doorheen komen”, aldus ploegleider Aart Vierhouten.

Tekst: Kevin de Vries; Foto: Sportfoto

Niet fit starten in de Tour. Niet fit starten in de Vuelta. Het overkwam Lieuwe Westra. “In de Eneco-Tour reed Lieuwe sterk, maar toen hij in Spanje aankwam liep hij een griepje op”, aldus Vierhouten. “Nu begint hij er langzaam doorheen te komen. Al is een drieweekse rittenkoers natuurlijk nooit bevorderlijk voor een goed herstel. In de Tour startte Lieuwe ook niet fit. Dat is zuur voor hem, maar ook voor ons. Wellicht kan hij toch nog iets laten zien.”

Poels

Wout Poels startte wel fit. Al had de klimmer meer aan zijn hoofd dan alleen maar hard fietsen. “Ik merkte dat Wout niet helemaal vrij was in zijn koppie. Wout had nog geen contract getekend en was bezig met zijn toekomst. Logisch ook, als je nog geen zekerheid hebt. Nu hij getekend heeft verwacht ik nog wel iets van hem. Maar we mogen ook niet te veel verwachten. Vorig jaar lag hij in september nog in een bed. Als je dan ziet waar hij nu al staat, mag je daar je handen mee dicht knijpen.”

Terug vechten

“Natuurlijk, hij reed in het voorjaar prima tijdens de Tirreno en de Ronde van het Baskenland. Maar wat volgde was een terugslag. En nu is hij bezig om terug te vechten naar zijn oude niveau. Al weet ik zeker dat er een moment komt dat hij weer met de beste mee gaat. Dat hij volgend jaar bij Omega Pharma - Quick-Step  rijdt, vind ik een mooie stap. Deze ploeg heeft veel ervaring in zowel klassiekers als grote rondes.”

Hoogerland

“Ik had gehoopt op een iets betere Hoogerland. Wel merk ik dat hij nu beter klimt dan tijdens de eerste dagen. Voor Johnny is het met het oog op het WK en de Ronde van Lombardije in ieder geval goed dat hij nu koerst. Want voor de Tour had hij bijvoorbeeld net aan twintig koersdagen in de benen. ”

Niet zoals gehoopt

“Al met al is het nog niet een Vuetla waarop we gehoopt hadden. We kwamen met Wout voor het klassement, maar dat moesten we na drie dagen al los laten. Ook in de andere grote rondes verliep het niet altijd naar wens. In de Giro mikten we op Marcato en Marczynski, maar die kregen problemen in de aanloop er naar toe.”

Veelzeggend

“Het seizoen van Thomas de Gendt is ook teleurstellend. Hij heeft na zijn knieblessure aan het begin van het jaar nooit zijn oude niveau gehaald. Hoe hij uit de Vuelta is gezet, is veelzeggend voor zijn jaar. Normaal geef je iemand eerst een boete en een waarschuwing voor het aan de auto hangen, maar Thomas werd meteen uit koers gehaald”, aldus de ploegleider die door het stoppen van Vacansoleil-DCM nog geen ploeg heeft voor volgend jaar. “Ik heb al wel hier en daar gesproken met wat teams”, maar hoe mijn toekomst eruit ziet weet ik nog niet.

 



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl