Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Koperdraad: 'Graag Nederlanders bij Lampre-Merida'

Koperdraad: 'Graag Nederlanders bij Lampre-Merida'

Zaterdag 08 maart 2014

Interviews - Er staan momenteel geen Nederlanders onder contract bij Lampre-Merida, maar de kans lijkt groot dat daar verandering in komt. Peter Koperdraad, directeur van Merida Benelux, mag suggesties doen bij het management van de ploeg en hoopt dat er volgend jaar een Nederlander in het blauw-fuchsia rijdt. ,,Voor dit seizoen had ik Sebastian Langeveld graag bij het team gezien. Dat is helaas niet gelukt, maar voor 2015 komen er weer genoeg renners vrij.”

Tekst: Giuseppe Rigano; Foto: Sportfoto

Merida is in 2014 voor het tweede seizoen als fiets- en naamsponsor aan Lampre verbonden. Bij het samenstellen van de selectie van de ploeg heeft het Taiwanese fietsmerk behoorlijk veel invloed. Alle importeurs, waaronder waaronder Merida Benelux, mogen coureurs aandragen bij het management van het team. ,,Maar de ploeg neemt wel zelf het uiteindelijke besluit”, is Koperdraad duidelijk. ,,Afgelopen jaar heb ik meerdere renners voorgedragen. Sebastian Langeveld als kopman voor het voorjaar, maar ook Johnny Hoogerland. Hij kan publicitair van enorme waarde zijn.” Tot een daadwerkelijke overgang van een coureur uit de Benelux kwam het niet, al geeft Koperdraad wel toe dat er serieuze gesprekken gevoerd zijn met Thomas de Gendt.

Koerswijziging

Brent Copeland heeft oudgediende Giuseppe Saronni afgelopen winter opgevold als manager bij Lampre-Merida. Een niet-Italiaanse naam bij die ploeg is wennen (Copeland is een Zuid-Afrikaan), maar het geeft wel goed aan welke koers er is ingezet. ,,Er waren voorheen veel Italiaanse renners en stafleden. De ploeg wordt nu steeds meer internationaal, zie bijvoorbeeld de komt van Chris Horner. Ik denk ook dat dit de kans op renners uit de Benelux bij de ploeg groter maakt. Ik blijf in elk geval mijn best ervoor doen”, aldus Koperdraad.

 

Talent

,,Ik draag een renner echter niet zomaar voor. Hij moet wel binnen de ploeg passen”, gaat Koperdraad verder. 2014 lijkt een overgangsjaar voor het profpeloton te worden, waardoor er voor volgend seizoen veel renners vrij komen. ,,Dat is inderdaad zo, maar ik vind dat we ook naar talenten moeten kijken. We zijn ook verbonden aan Cycling Team de Rijke, misschien kan daar wel iemand van doorstromen. Kijk maar naar die mooie derde plek van Dylan Groenewegen op Mallorca.”   

Movistar

Jarenlang was Merida vooral in het mountainbiken een gevestigde naam. Dat daar snel verandering in kan komen, blijkt uit de groeiende populariteit onder wielerteams. Behalve Lampre en Cycling Team de Rijke, toonden drie andere professionele teams hun interesse voor 2014. ,,Movistar was er daar één van”, geeft Koperdraad toe. ,,Die belangstelling is mooi, natuurlijk, maar we zijn erg tevreden over de samenwerking met Lampre. Iemand die een racefiets wil kopen en een Merida ziet staan, kan toch maar mooi zeggen: ‘Kijk, daar rijdt de wereldkampioen ook op!’”

Foto: © RCS Cunego is één van de uithangborden van de huidige ploeg



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl