Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Amy Pieters: ‘Ik heb een stap gemaakt’

Amy Pieters: ‘Ik heb een stap gemaakt’

Zaterdag 29 maart 2014

Interviews - Bij de vrouwen presteert Nederland traditiegetrouw goed, ook als paradepaardje Marianne Vos de eerste maanden van het seizoen over slaat. Eén van de rensters die de honneurs heel goed waar neemt momenteel is Amy Pieters, winnares van een rit in de Ladies Tour of Qatar, de Omloop Het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

Ze had er wel op gehoopt weer progressie te hebben gemaakt, maar het feit dat ze nu niet alleen mee speelt voor de winst maar ook winnen kan, heeft haar aanvankelijk ook aangenaam verrast. “Ik heb elk jaar nog een stap gemaakt, maar ben de winter nu heel sterk uit gekomen. Ik ben nu zover dat ik mee kan doen voor de winst, ook dankzij mijn sprint, waar ik de afgelopen maanden ook veel werk heb gestoken in de voorbereiding. Bovendien kom ik de heuvels over, ik pluk de vruchten van een weer sterker lijf en gerichte training."

Niet op de baan

Zoals Ellen van Dijk en Vera Koedooder ook al eerder aangaven, is een winter met niet al te veel baanverplichtingen niet slecht geweest voor de renster uit Zwanenburg. “Hoewel ik graag op de baan had willen rijden deze winter, is het achteraf waarschijnlijk wel goed voor me geweest om even niet twee disciplines met elkaar te combineren. Hierdoor kon ik goed tot rust komen en herstellen van vorig seizoen en beschikte ik direct in de Ladies Tour of Qatar in februari al over goede benen.”

Sterker in breedte

De renster van Giant-Shimano heeft haar verwachtingen niet direct omgegooid na de succesvolle eerste weken van het seizoen. “Ik mag dan een stap gezet hebben, het is natuurlijk niet zo dat ik de wedstrijden voor het uitkiezen heb. Daarom zal ik gedurende het seizoen blijven loeren op kansen om te winnen. Daarbij is het een voordeel dat we als ploeg veel sterker in de breedte zijn geworden.”

Ook in dienst van Wild

Want dat verschil is niet alleen voor het publiek langs de kant maar ook voor haarzelf zeer merkbaar.” Eerder was Kirsten Wild dé troef, nu kunnen we meerdere troefkaarten uit spelen. Daar reken ik Maaike Polspoel  ook toe. En hopelijk profiteren we allemaal in de ploeg van die collectieve kracht.” Al schikte zij zich in de Ronde van Drenthe weer direct in een helpersrol, door kilometers (tevergeefs) te jagen op de koploopsters Armitstead en Van der Breggen in dienst van Kirsten Wild. “Kirsten kan ook de echte sprintsters verslaan, zover ben ik nog niet. Natuurlijk stel je jezelf dan ook in dienst van een ander. Ik heb geen sterallures gekregen hoor.”

Olympische droom blijft

Hoewel ze de vruchten plukt van een rustige winter op de baan, wil ze de piste niet vaarwel zeggen. Steker nog haar grootste sportieve doel is deelname aan de ploegachtervolging op de Olympische Spelen van 2016. Maar dat traject ligt bij de KNWU helemaal stil. “Er zou te weinig animo voor zijn onder de vrouwen, beweert men bij de bond. Terwijl ik denk dat we best een sterk team op de been kunnen brengen, ook als wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk de baan blijft mijden de komende winters. Maar het moet van twee kanten komen. Ik wil heel graag toe werken naar Rio 2016, maar dan moet ik wel de kans krijgen natuurlijk.”



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl