Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Kruijswijk: 'Weer met ambitie naar toekomst kijken'

Kruijswijk: 'Weer met ambitie naar toekomst kijken'

Zaterdag 09 mei 2015

Interviews - Steven Kruijswijk mikt in de Giro d'Italia op een top 10-klassering als klassementsman van Lotto-Jumbo. De Brabander wil aanhaken bij zijn twee eerdere sterke ronden van Italië en hoopt ook voldoende te overtuigen om mee te mogen naar de Tour de France. Dat zegt hij in Cycling.be.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

Kruijswijk bereidde zich op het eiland Tenerife middels een hoogtestage voor op de eerste grote ronde van het jaar. Met eerst twee weken duurtrainingen en in de slotweek een trainingsperiode waarin de nadruk weer wat meer lag op interval en snelheid. Hij kon zich spannender dagen voorstellen, maar hij weet uit ervaring dat het een belangrijke  basis kan zijn voor de komende Giro d’Italia. “Gelukkig zijn de omstandigheden ook ideaal geweest. Ik heb me nu een keer of zeven op deze wijze voorbereid op een grote ronde en weet dat ik er baat bij heb. Met name in de zware slotweek van de Ronde van Italië hoop ik er mijn voordeel mee te doen. Ik ben een renner die in een grote ronde groeit en naarmate de weken vorderen, weinig verval kent in zijn vorm. Ik heb deze sessies van Tenerife nodig om daar straks optimaal van te kunnen profiteren.”  

Kansen pakken

Hij brengt de opoffering van de hoogtestage gevolgd door direct een etappekoers - de Tour of Yorkshire - graag, ook al is hij daardoor in een periode van een maand maar twee dagen thuis. Kruijswijk realiseert zich door de gezondheidsproblemen uit het verleden als geen ander dat een loopbaan niet altijd exact uitgestippeld kan worden en dat je de kansen die je krijgt met beide handen moet pakken. En precies dat is de renner uit Nuenen van plan. “Ik ben al vanaf de afgelopen winter bezig met deze Giro d’Italia, dat is een bewust door mij en mijn team uitgekiend doel. Mijn ploeg geeft me het vertrouwen en de kans om als kopman voor een korte klassering te gaan, met renners om me heen die me bij gaan staan. Ik wil graag de verwachtingen inlossen die ik in mijn eerste twee seizoenen heb gewekt met twee goede Giro d’Italia’s. En daardoor weer met ambitie naar de toekomst kijken.” 

Kruijswijk vertelt in het interview ook over zijn plan van aanpak voor deze Giro, de hoop op een ritzege, zijn specifieke eigenschappen als ronderenner en Tourambities. In Cycling.be leest u ook interview met onder anderen John Degenkolb, Tom Dumoulin, Richie Porte en Floortje Mackaij.

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Giro-Spel en win VIP-kaarten voor het NK Emmen, een gesigneerd shirt van Lampre-Merida of Viva Emilia!Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl