Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Hofstede tankt vertrouwen in Luik-Bastenaken-Luik

Hofstede tankt vertrouwen in Luik-Bastenaken-Luik

Maandag 18 april 2016

Interviews - Lennard Hofstede was in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften de sterkste man in koers, maar hij moest in het Belgische Ans achter de zegevierende Amerikaan Logan Owen (Axeon Hagens Berman), de Rus Pavel Sivakov (BMC Development Team) en de Portugees Ruben Guerreiro (Axeon Hagens Berman) uiteindelijk genoegen nemen met de immer hatelijke vierde plaats.

Tekst: Dan Rolandus

"Ik voelde me heel sterk, ben ook niet ontevreden, maar ik ben benieuwd waartoe mijn positie had kunnen leiden als ik bij het opgaan van de Col de la Roche niet lek had gereden,’’ voelde de coureur uit het Rabobank Development Team dat er in de 179 kilometer lange race (UCI 1.2) van Bastenaken naar Ans wellicht meer in had gezeten dan plaats vier. "We zaten in het peloton achter een groep van elf vroege vluchters, die zomaar gratis mochten wegrijden. Het tempo lag zo laag dat de mannen vooruit zonder enige krachtsinspanning vijf minuten voorsprong namen omdat niemand in het peloton wilde rijden. Ik ben op La Redoute alleen weggesprongen, maar dat bleek zinloos, waarop ik na die lekke band op de top van La Roche weer aansloot, geen tijd had om te herstellen, want het was met de ene na de andere sprong gelijk koers. We reden in de afdaling weg met een groep van elf man, ben vervolgens op de Côte de Sint Nicolas vol doorgereden, waarna de groep het gat op het vlakke weer dicht reed. Voor de beklimming van de laatste col, de Côte d ‘Ans, werd er alleen maar gedemarreerd, waarop ik me liet insluiten en twee man (Logan Owen en Pavel Sivakov, DR) vooruit reden en weg bleven. In de sprint om de derde plaats verloor ik het van de Portugees (Guerreiro, DR),’’ aldus analyseerde Lennard Hofstede zijn race van vanaf de start.

Osteopaat

Het zag er in het ‘Wielerjaar van de Waarheid’ aanvankelijk somber uit voor de 21-jarige Poeldijker. "Ik bleef na een onbenullige val in Kroatië (Porec Trophy, DR) begin maart sukkelen met mijn rug, het zat na die val gewoon vast. Sinds ik me vorige week in Antwerpen met succes heb laten helpen door osteopaat Paul van Loon van Sportkine en ook geen last meer heb van “inspanningsastma”, voel ik mijn oude vorm terugkomen. Nu alles is opgelost hoop ik dat er weer mooie weken zullen aanbreken zoals volgende week de meerdaagse van de Ronde van Bretagne.’’ De Westlander, die  een appartement heeft gevonden in Veenendaal, is bezig aan een belangrijk wielerjaar, want aan het einde van het seizoen houdt het Rabobank Development Team op te bestaan. "Ik was de sterkste man in koers, zo hoorde ik van omstanders, dat geeft me wel vertrouwen. Dat vertrouwen neem ik mee naar de Ronde van Bretagne. Ik heb me nu voor de buitenwereld bewezen dat het lichamelijk niet goed zat, maar heb laten zien dat ik eenmaal gezond heel wat in mijn mars heb.’’

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl