Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tom Dumoulin mikt op roze trui in Giro

Woensdag 27 april 2016

Giro Gelderland - Tom Dumoulin kijkt uit naar zijn eerste Giro d'Italia, waarin hij hoopt het roze even om de schouders te mogen dragen. Is het niet  direct in Apeldoorn, dan later in de eerste week. Dat zegt de Limburger in Cycling.be.

"Ik ben heel erg benieuwd", klink het enthousiast. "Ik ga vol voor de tijdritten. Dat heb ik altijd gezegd. En in Apeldoorn wacht meteen een mooie, uitgelezen kans. Maar als Cancellara zo goed is als in Tirreno-Adriatico, dan zal ik hem niet verslaan, vrees ik. Ik heb wel het geluk dat ik een van de best klimmende tijdrijders ben. En in de eerste week zijn er een aantal lastige ritten die misschien te zwaar zijn voor de pure tijdrijders. Wie weet kan ik op zo'n moment de leiderstrui grijpen." 

In Cycling.be ook aandacht voor Marcel Kittel, Kirsten Wild, Peter Sagan en Tiesj Bennoot. In de Nederlandse editie vertelt Albert Timmer over de winter met hartklachten die achter hem ligt en hoe hij nu vooruit kijkt. Bij een terugblik op het vrouwenvoorjaar uiteraard veel aandacht voor Boels-Dolmans maar ook andere rensters en teams. Ook komen in de fietstest Trek en Specialized aan bod, kijkt de redactie naar racesturen en naar zomeroutfits.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl