Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Amy Pieters wil zich bij Boels-Dolmans waarmaken

Amy Pieters wil zich bij Boels-Dolmans waarmaken

Zaterdag 21 januari 2017

Interviews - De Amerikaans Evelyn Stevens heeft haar wielercarrière beëindigd, de Duitse Romy Kasper vertrok naar Alé Cipollini en Ellen van Dijk gaat haar geluk beproeven bij Team Sunweb. Olympisch kampioene Anna van der Breggen (Rabobank-Liv), Jip van den Bos (Parkhotel Valkenburg) en Amy Pieters (Wiggle High5) zijn de nieuwkomers bij het Boels-Dolmans Cycling Team. Het trio presenteerde zich op de catwalk in het volgepakte Château St. Gerlach in het Zuid-Limburgse Houthem.

Tekst: Dan Rolandus

"Ik hoop me in het team van Boels-Dolmans te kunnen waarmaken", geeft de 25-jarige Amy Pieters haar ambities aan. De Noord-Hollandse lijkt haar wielercarrière stap voor stap te hebben uitgestippeld. De renster boekte in het achterliggende wielerjaar 2016 in dienst van Wiggle High5 fraaie resultaten in de Ladies Tour of Qatar (zesde), werd derde in Le Samyn achter de zegevierende Chantal Blaak en haar toenmalige ploeggenote Emma Johansson, vierde in de WT-wedstrijd Gent-Wevelgen, wederom achter onder andere haar huidige ploeggenote Chantal Blaak, vijfde in het eindklassement van de Energiewacht Tour achter Boelswinnares Ellen van Dijk, won etappes in de World Tour Ronde van Engeland, de Thüringen Rundfahrt en La Route de France, greep met vierde plaatsen net naast het podium op het NK-weg op de Goerese Brouwersdam en de WorldTour wedstrijd in het Zweedse Vagarde.en besloot de Boels Rental Ladies Tour met de vijfde plaats. Een palmares waarmee zij een opstap naar Boelmans-Dolmans verdiende. "Ik kon vorig jaar in de finale al met de besten meekomen en hoop me bij de ploeg weer in de finale terug te zien in een grote WorldTour wedstrijd." Amy Pieters, die het wielrennen van vader en Belgisch baancoach Peter Pieters met de paplepel kreeg ingegoten en met vriend en strandbiker Stefan Vreugdenhil in hun nieuwe onderkomen in Zwanenburg een prima bondgenoot heeft, kan nauwelijks op haar eerste afspraak de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 25 februari wachten. "We hebben in Zuid-Afrika met de nationale selectie en met de ploeg twee keer in Spanje uitstekende trainingskampen gehad. We zijn woensdag teruggekomen uit Calpe. Wat me opviel was de goede structuur in het team en de sfeer in de groep. Alles is super geregeld. Ik voel me er goed bij, heb niets te klagen. Tijdens de trainingen doe je wat je moet doen en probeer je elkaar daarnaast met leuke uitdagingen op te peppen en beter te maken. Het doel is om vanuit de basis sterker te worden."

Recordverbetering

De profformatie van Boels-Dolmans behaalde vorig jaar onder leiding van teammanager Danny Stam ruim 40 overwinningen. De lat voor 2017 zal weer hoger worden gelegd met een streven van 45 overwinningen. "Je merkt aan alles de professionele beleving binnen de ploeg, beleving om met de wil om te willen winnen het optimale te bereiken. We hebben de beste ploeg van het hele peloton met meiden, echte professionals, die in elke wedstrijd uitsluitend rijden met maar één doel en dat is de overwinning. Dat betekent dat je in elke koers scherp moet zijn. Ik hoop in deze ploeg weer stappen te maken om het optimale uit mezelf te kunnen nastreven. De focus ligt in het voorjaar. Nee, ik kan geen specifieke koers aanwijzen, want nogmaals we gaan in elke koers voor de overwinning. Dat neemt niet weg dat ik met elke overwinning die ik behaal blij zal zijn. Om zover te komen is het wel zaak om eerst in de finale te geraken en dan zien we wel wat er uit komt. Ik heb in de loop der jaren stappen gezet. Ik hoop nu stappen te hebben gezet om met deze ploeg mee te doen voor de overwinning."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl