Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Fabio Jakobsen wil direct winnen bij profs

Fabio Jakobsen wil direct winnen bij profs

Woensdag 06 december 2017

Interviews - Fabio Jakobsen - kersvers talent van het jaar 2017 - kijkt uit naar zijn profdebuut bij Quick-Step Floors.  Met name  het strijdbare karakter van de ploeg spreekt hem zo aan, zo vertelt hij in Cycling.be

“ Ik sprak mijn toekomstige ploeggenoot Niki Terpstra er onlangs nog over en die zei dat deze ploeg altijd rijdt om te winnen. Maar dat ze een aantal keren hadden meegemaakt, dat ze zonder een sprinter zaten in een koers waarin het moeilijk was een sprintscenario te vermijden. Ze konden me wel gebruiken, zei hij. Dat spreekt me dus aan: een sprinter wil graag winnen en ook als hij naar het hoogste niveau doorstroomt. Natuurlijk zullen mannen als Fernando Gaviria en Elia Viviani hun kansen krijgen in de belangrijkste koersen, maar er zijn nog wedstrijden genoeg binnen het programma van de ploeg waar ik mijn snelle benen kan laten zien. Misschien dat het even weer zoeken wordt in het begin waar het gaat om het me laten lanceren, ik reed bij SEG blind in het wiel van mijn vaste sprintaantrekker Julius van den Berg, maar bij Quick-Step hebben ze natuurlijk ook toppers genoeg. En ervaring te over."

Jakobsen vertelt over het afgelopen seizoen en kijkt met het tijdschrift vooruit naar de verdere toekomst. In Cycling.be verder onder andere ook verhalen met Lars van der Haar, Sophie de Boer en het opleidingsteam voor junior-vrouwen van Servais Knaven. Het blad is te koop in de betere kiosk in Nederland.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl