Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Arne Peters ziet progressie beloond met contract Alecto

Arne Peters ziet progressie beloond met contract Alecto

Zaterdag 01 juni 2019

Interviews - Arne Peters was dit voorjaar één van de revelaties van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Hij was een vaste waarde in de finale van alle vier de wedstrijden. Genoeg voor een contract bij Alecto, we stellen hem even voor.

Tekst: Roy Schriemer

De 23-jarige inwoner uit Beekbergen is bezig aan zijn derde seizoen als wielrenner.  ‘’Voor die periode zat ik voornamelijk in de sportschool en deed een beetje aan hardlopen. Door blessures ben ik op de fiets gestapt en dat vond ik zo leuk waarop ik besloot verder te gaan in deze sport. In het begin merk je dat het best lastig is om in een groep te rijden, je mist de ervaring en de koershardheid, maar al doende gaat het steeds beter.’’

Arne Peters startte het seizoen met een pelotonklassering in de Ronde van Groningen, werd zestiende in de Omloop van de Houtse Linies, zesde in de Zuiderzeeronde en tweede in de Omloop van de Veenkoloniën. In de finales van de Zuid Hollandse Eilanden Tour en de Omloop van de Hoekse Waard trok hij tevergeefs ten aanval. ‘’Het gaat best lekker. Ik heb tijdens de winter goed kunnen trainen en dat helpt natuurlijk ook mee, denk ook dat ik op de goede weg ben’’, sluit de student Voeding en Gezondheid aan de Wageningen University & Research (WUR) af.  De Gelderse coureur zegevierde na de Ronde van Beilen vervolgens in een grote klassieker, de Wim Hendriks Trofee. ‘’Ik wil dit jaar zo goed mogelijk rijden, plezier beleven op de fiets. Nee ik solliciteer niet speciaal naar een continental team. Als ik blijf presteren, zie ik wel wat er uit zal rollen" zei de renner van Merida-De Adelaar onlangs nog.

Maar toen startte hij woensdag in de Fleche du Sud plots in het shirt van het continentale team Alecto. Peters laat vanuit Luxemburg weten dat het snel gegaan is met zijn transfer. “Eigenlijk werd ik anderhalve week, voordat ik voor het eerst in een wedstrijd mijn nieuwe kleding aantrok, pas gebeld. Ik hield er na de afgelopen periode wel rekening mee dat er een ploeg zou bellen. Even heb ik er over nagedacht, maar niet lang, want kansen als deze komen niet vaak voorbij” aldus de 21-jarige student Voeding en Gezondheid.

Het zal anders koersen worden op dit niveau, zo beseft hij. “Bij De Adelaar had ik in de finales alle vrijheid om mijn eigen plan te trekken, nu zal ik me voornamelijk voor de ploeg inzetten. Als dat goed gaat, komen er wellicht ook kansen voor mij. Alecto wil me – als het goed bevalt en hun sponsoring rond komt – mij eind najaar een aanbieding doen voor komend jaar. In dat jaar hoop ik weer een stap te maken, dit seizoen wil ik me aanpassen aan dit hogere niveau.”

Na de Fleche du Sud staat voor hem de Profronde van Noord-Holland op het programma. "Alecto rijdt voornamelijk een Nederlands programma en dat past bij mij. Ik heb me vooral in de waaierkoersen weten te onderscheiden tot nog toe. Tegelijkertijd krijg ik wel de kans me op andere onderdelen - zoals tijdrijden en klimmen - te ontwikkelen. Ik denk dat deze ploeg goed bij me past."

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl