Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van der Tuuk: 'Het is snel gegaan'

Van der Tuuk: 'Het is snel gegaan'

Zaterdag 21 november 2020

Interviews - Danny van der Tuuk tekende deze week een profcontract bij het Spaanse Pro Team Kern Pharma. De renner uit Assen had twee weken geleden niet durven denken dat hij in 2021 een stap hoger zou fietsen.

Tekst: Roy Schriemer

Van der Tuuk had al contact met het team vanaf de periode dat hij als junior een aantal aansprekende resultaten wist te behalen. "En ze hadden me een beetje gevolgd. Bijvoorbeeld mijn tiende plek vorige jaar in de slotetappe van de GP Orlen in Polen (Nations Cup) zette me opnieuw op de kaart. Ik werd twaalfde in die ronde en veel jongens voor me in de uitslag zijn inmiddels prof geworden."

De Drent besloot opnieuw contact te leggen. "Ik ben echt meer een klimmerstype en kan bij Metec-TKH een mooi programma rijden. Maar in Spanje rijd je natuurlijk alleen maar omhoog, terwijl je hier toch ook in de Ster van Zwolle of de Ronde van Groningen terecht komt. Mooie koersen, maar niet echt geschikt voor mij. Ik had de hoop een beetje opgegeven en alweer bijgetekend bij Metec-TKH, toen ze me opnieuw benaderden. Ze bleken Pro Team te worden en boden me een plekje aan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik ben nu heel hard Spaans aan het leren en het zal heus aanpassen worden, maar deze kans laat ik natuurlijk niet voorbij gaan. Zo zie je dat je ook een klein beetje geluk moet hebben om prof te worden. Het contact van een paar jaar geleden bleek nu heel waardevol en vervolgens is het snel gegaan."

Het betekende ook dat hij flink aan het trainen moest in november. "Normaal begin ik mijn seizoen in maart, nu hebben we in januari al de Challenge Mallorca en de Tour de San Juan op het programma staan. Eén van die twee koersen ga ik rijden, dus ik moet wel aan mijn basis werken. Ik wil er natuurlijk direct staan en heb er heel veel zin in." De rest van zijn programma weet hij nog niet in detail, maar helemaal aan het einde van het seizoen gloort dan toch ook de Ronde van Spanje. "Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik daar kan starten. Ik ben al heel gemotiveerd om me te tonen, maar als dat beloond zou kunnen worden met een start in de Vuelta, dan komt er weer een droom van me uit. Ik denk dat ik in deze ploeg heel goed op mijn plek ben. Natuurlijk zijn er daar veel meer jongens die kunnen klimmen, maar je krijgt ook veel meer koersen te rijden die je op het lijf geschreven zijn. Ik wil heel graag de komende twee jaar laten zien wat ik in huis heb, al realiseer ik me dat de overgang groot is. Maar als ik zie dat Alex Molenaar bij Burgos-BH zijn kans al kreeg in de Ronde van Spanje, motiveert mij dat ook."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl