Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Wilco Kelderman: ‘Kan mooi seizoen worden’

Wilco Kelderman: ‘Kan mooi seizoen worden’

Zaterdag 29 november 2014

Interviews - Wilco Kelderman werd maandag tot wielertalent van het jaar 2014 verkozen. De naar Veenendaal verhuisde Barnevelder van Team Belkin hoopt komend seizoen één van de genomineerden te zijn voor renner van het jaar 2015.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

Kelderman sprak direct na het bekend maken van zijn naam in de categorie talenten zijn verbazing uit. “Ik ben toch geen belofte meer”. Maar de nummer zeven van de Giro d’Italia kreeg uitleg.  ‘Ik had de prijs nog niet gewonnen en kwam daardoor als opkomende renner in aanmerking voor deze Gerrie Knetemann Trofee. Ik ben er ook wel blij mee, want ik had deze prijs nog niet – zag deze aan mijn neus voorbij gaan in de beloftencategorie – en kan deze nu toch aan mijn prijzencollectie toe voegen.”

Tour hoofddoel

De renner uit Midden-Nederland hoopt wel het predikaat van belofte van zich af te schudden in het nieuwe seizoen door een sterk seizoen neer te zetten in 2015. “De Tour de France is daarin mijn absolute hoofddoel. Ik denk dat ik toe ben aan het rijden van deze ronde, maar kijk er ook naar uit omdat de wedstrijd in mijn eigen regio start. Ik groeide op in Barneveld en woon nu in Veenendaal, de omgeving van Utrecht hoort bij mijn trainingsrondje. Natuurlijk ligt mijn terrein verder op in de Tour de France, maar ik hoop wel een mooie tijdrit neer te zetten in de openingstijdrit in Utrecht. De ritten tegen de klok gaan steeds beter voor me en bij Bianchi is ook nog winst te behalen bij de tijdritfietsen” zegt Kelderman eufemistisch verwijzend naar de problemen met de tijdritfiets in de Tour de France.

Mogelijk de Vuelta

De Giro d’Italia rijdt Kelderman zeker niet in 2015, de Vuelta is wel een mogelijkheid. “Maar dat is iets om pas na de Tour definitief te beslissen. Dan weet je of je lichamelijk en mentaal nog in staat ben een extra grote ronde te rijden. Dit jaar was de Vuelta voor velen ook een beetje een revanche voor een niet geslaagde Tour. In dat geval is het beter als ik de Ronde van Spanje komend jaar niet hoef te rijden. Maar ik kijk sowieso vooral tot en met de Tour de France op dit moment. In de voorbereiding rijd ik de Dauphiné.”

Parijs-Nice eerste doel

Zijn eerste seizoensdoel is Parijs-Nice, met daarvoor als debuut de Ronde van de Algarve of de Ruta del Sol. Na de Koers naar de Zon kijkt Kelderman nu ook naar de klassiekers. Hij heeft de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn voorlopige koerskalender voor 2015 staan. “De Amstel Gold Race wil ik graag rijden, al vraag ik me af of ik er echt uit de verf kan komen met al dat draaien en keren. De Ardennen liggen me beter, ik ben toch ook wel steeds explosiever geworden. Maar Luik-Bastenaken-Luik is dan wel weer heel lang. Ik ben heel benieuwd hoever ik komen kan, maar mijn echte ambities liggen vooral in de etappekoersen. Ik ga voor het podium in de kleinere rittenkoersen en top 10 in de grote ronden. Dat is ambitieus, maar ik verbeter nog altijd en hoop de stijgende lijn verder door te trekken. Het kan een mooi seizoen worden als ik mijn ambities kan waar maken.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl