Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van Baarle ziet af en geniet in eerste Tour

Van Baarle ziet af en geniet in eerste Tour

Dinsdag 14 juli 2015

Interviews -  “Eigenlijk is het een grote snoepwinkel”, zegt Dylan van Baarle vanonder zijn cap op het startplein in Tarbes. Van Baarle is bezig aan zijn eerste Tour de France. De debutant bij Cannondale-Garmin kijkt elke dag zijn ogen uit als hij het Rondecircus betreedt.

Tekst: Edo Sturm

Met name de start in Nederland beklijfde, zegt hij negen etappes en bijna 3000 kilometer verder. “Die start in Utrecht was natuurlijk geweldig. Als dat dan meteen je eerste Tour is, is extra mooi.” Alsof hij als kind weer voor het eerst de Efteling bezoek. “’s avonds  kijk ik nog even snel de etappe terug. Dan denk ik: toch mooi dat ik daar tussen rijd.”

Hectiek Tour went

 Van Baarle (24) doet weinig moeite om zijn jongensachtige imago van zich af te gooien. Als hij naar de tekentafel op het stadsplein in Tarbes rolt staat zijn cap nog net zo gisteren en alle dagen daarvoor: omgedraaid. Hij lijkt zelfs Amerikaanser dan zijn Amerikaanse kopman Andrew Talansky.  Tegendraads is dan ook zijn karakter, voor een deel dan. Hij heeft zich in in anderhalve week toch ook weer snel aangepast aan de ongeschreven regels en atmosfeer van de Tour. “Het is allemaal heel erg hectisch. Gisteren tijdens de rustdag heb ik een beetje kunnen bijkomen. Maar het went wel sneller dan ik dacht.”

 Met hem gaat het goed, zegt de Nederlander opgelucht. Zijn benen en armen zijn zo goed als heel: een zeldzaamheid in deze Tour die inmiddels al twee gele truidragers naar huis zag vertrekken. “Ik ben in die vijfde etappe naar Amiens op mijn stuitje gevallen en geblesseerd. Ik heb vrij veel geluk gehad.”Dat gold niet voor zijn ploeggenoot Jack Bauer. De Nieuw-Zeelander brak zijn heup in dezelfde rit. “Dat is veel minder leuk.”

Omschakelen

Het was omschakelen, merkte Van Baarle op. “Er is veel meer nervositeit dan in de Dauphiné. Dat was toch een soort oase van rust met dit vergeleken.”  “Hier rijden ze met vijf, zes ploegen naast elkaar. Als de ploegleider zegt dat we naar voren moeten, kom je er gewoon niet door. Alles zit dicht. Dan denk je: shit, als dit zo drie weken doorgaat wordt het nog een lastige Tour.  “Ik denk dat straks bij die het nekje er ook wel een beetje af is. Dan is het onze beurt.”

 Van Baarle moet eerst zien de Pyreneeën te overleven. Het beloven lastige dagen te worden voor de debutant. “Ik probeer niet zo veel vooruit te kijken. Het al niet makkelijk worden. Iedereen moet over de bergen dus ik ook.”

Foto: © Sportfoto Dylan van Baarle went langzaam aan de hectiek van de Tour

 



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl