Kijk ook eens op

Volg onsProgramma EK Wielrennen Alkmaar bekend

Maandag 25 maart 2019

Nieuws - De gemeente Alkmaar en de Europese wielerbond UEC hebben nu ook officieel bekrachtigd dat het EK wielrennen van 7 tot en met 11 augustus plaats vindt in Alkmaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

Wo 07/08: Mix Team Relay & tijdritten junioren en junior-vrouwen 

Do 08/08: Tijdritten elite (v/m) en beloften (v/m)  

Vri 09/08: Wegwedstrijd junior-vrouwen en junioren 

Zat 10/08: Wegwedstrijd  Mannen -23 & Vrouwen Elite

Zo 11/08: Wegwedstrijd Vrouwen -23 & Mannen Elite

 

De Europese Kampioenschappen zijn tevens de start van het programma “Alkmaar Fietst”. Dit is een breder plan om de Alkmaarse fiets- en wielerinfrastructuur te verbeteren en het fietsen verder te stimuleren. 

Wethouder Dijkman is buitengewoon blij met de toewijzing: “Alkmaar en haar regio wordt hiermee op de kaart gezet wat goed is voor de economie van de regio Alkmaar en prachtig voor de wielersport in Nederland. Laten we er als Alkmaarders samen met de regio, de Europese wielerbond en de vele vrijwilligers een prachtig evenement van maken”.

Vincent Thijssen, directeur Alkmaar Sport: ‘’Dankzij deze fijne samenwerking zijn wij erin geslaagd om de Europese Kampioenschappen Wielrennen naar Alkmaar te halen. Een mooie toevoeging is het ambassadeurschap van onze internationale wielerhelden en échte Noord-Hollanders, Laurens ten Dam en Niki Terpstra’’. 

‘’Wij zijn supertrots dat het Europese Kampioenschappen Wielrennen naar Alkmaar komt en we zijn al druk bezig om het parcours te testen en uit te zetten.’’; aldus Laurens ten Dam en Niki Terpstra

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl