Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Routes EK Weg Alkmaar bekend gemaakt

Donderdag 06 juni 2019

EK Alkmaar - De routes van het EK Wielrennen in Alkmaar zijn bekend gemaakt. Met de start bij het Waagplein, Kanaalkade en een unieke kasseienstrook als finale van de wegwedstrijd als blikvangers. Het EK Wielrennen Alkmaar wordt gehouden van 7 tot en met  11 augustus 2019.

De voorbereidingen van het EK Wielrennen in Alkmaar zijn in volle gang. Vandaag zijn de routes bekend gemaakt waarop in augustus de strijd om de dertien verschillende titels plaats gaat vinden.  

De start van de individuele tijdritten ligt bij het Waagplein, direct bij het beroemde toneel van de kaasmarkt. De finish van de tijdritten en start en finish van de wegwedstrijden vindt plaats op de Kanaalkade. Het parcours leidt de renners door de binnenstad van Alkmaar. 

Langs het parcours van de individuele tijdrit, dat een lengte krijgt van 23 kilometer, komen onder meer Stompetoren en de kenmerkende Museummolen in beeld. 

Voor de wegwedstrijden is een 11,5 km lang parcours uitgetekend dat dwars door het centrum van Alkmaar voert, hierdoor kunnen de bezoekers de renners iedere twintig minuten voorbij zien komen. Onder meer de Molen van Piet en het Kerkplein zullen prachtig te zien zijn. Op speciaal verzoek van Niki Terpstra en Laurens ten Dam is ook de kasseienstrook op de Munnikenweg opgenomen in het parcours.

Om de regio te betrekken bij het evenement maken de heren elite direct na de start een omloop van circa 40 kilometer in de regio. Onder meer het Alkmaardermeer en Park van Luna zullen dan aangedaan worden.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl