Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland wint EK Team Relay

Woensdag 07 augustus 2019

EK Alkmaar - Nederland heeft in Alkmaar het eerste EK Team Relay gewonnen.

Koen Bouwman, Bauke Mollema, Ramon Sinkeldam, Floortje Mackaij, Amy Pieters en Riejanne Markus versloegen Duitsland en Italië bij de allereerste EK Team Relay. Duitsland volgde op vijftien seconden. Italië gaf 1.25 toe. "Een mooi resultaat" erkende bondscoach Koos Moerenhout. "Het was natuurlijk voor alle landen nog even zoeken, maar ik denk dat onze kracht vooral in de breedte lag. We hadden twee keer drie renners die goed aan elkaar gewaagd waren. Een mooi begin van ons toernooi ook."

Bauke Mollema stond voor het eerst met een kampioenstrui om de schouders. 'Ik denk dat ik nog een keer districtskampioen geweest bent, maar daar krijg je geen trui voor. We wisten dat we een sterke ploeg hadden en dan kun je alleen maar hopen dat er een zege uitkomt. Ramon Sinkeldam was als man van de streek onze gids en heeft in het begin zijn bijdrage kunnen leveren. Koen Bouwman en ik konden vervolgens een goede tijd neerzetten en gelukkig konden onze vrouwen het afmaken."

Floortje Mackaij werd twee dagen geleden opgeroepen als vervanger van Marianne Vos en stond nu opeens met een Europese kampioenstrui en goud om de nek. "Ongelofelijk is dit. Als je tweede reserve bent, verwacht je niet dat je opgeroepen wordt. Maar ik ben er heel blij mee. Nadat de mannen een goede tijd neerzetten, konden wij het goud ook daadwerkelijk in de wacht slepen. We waren met drie aan elkaar gewaagd en hadden ons bewust iets gespaard op het eerste stuk. Het tweede stuk was tegen de wind en we moesten nog iets overhouden. Onze tactiek klopte en dat gold voor alles vandaag. We zijn niets voor niets kampioen geworden."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

 Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl