Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlands kampioene Wiebes wil ook schitteren op EK

Dinsdag 23 juli 2019

EK Alkmaar - De Nederlandse vrouwen waren op de afgelopen European Games in Minsk eensgezind én dominant, wat goud opleverde voor Lorena Wiebes en zilver voor Marianne Vos. De nog jonge Wiebes veroverde later in Ede ook de nationale titel. Daarmee is de zegehonger van de Mijdrechtse nog niet gestild, de renster van Parkhotel Valkenburg wil ook op het Europees Kampioenschap op de weg in Alkmaar een hoofdrol voor zich opeisen. “We moeten in ieder geval als land voor de zege gaan.”

Met haar leeftijd van twintig zou de nationaal kampioene ook bij de beloften-vrouwen mogen starten, maar dat niveau is Wiebes eigenlijk al ontgroeid. Dit jaar won ze buiten de genoemde titels ook de Nederlandse Loterij Topcompetitie, Nokere Koerse, de Diamond Tour, de EPZ Omloop van Borsele, een rit in de BeNe Ladies Tour en alle ritten en het eindklassement van de Chinese etappekoers Tour of Chongming Island. Een indrukwekkend palmares voor een tweedejaars elite-renster, die twee jaar geleden de Europese titel veroverde bij de junior-vrouwen.

“Je hoopt elk jaar een stap te zetten, maar ik blijf mezelf wel verbazen met de progressie die ik telkens boek. Dit jaar stond ik toch weer op een hoger niveau. Zo kon ik op het Nederlands Kampioenschap – waar volop werd aangevallen in de finale – toch met de besten mee én het afmaken in de sprint. Dat was een prachtige zege,  waar ik natuurlijk ook een jaar lang van genieten kan omdat ik het rood-wit-blauw om de schouders heb. De winst in de European Games was ook heel bijzonder, omdat we daar als land heel sterk reden. Als je ziet wat voor sterke meiden dan voor jou op kop rijden, zoals Marianne Vos, Anna van der Breggen en Chantal Blaak, dan brengt dat ook wat druk met zich mee. Maar gelukkig kon ik daar naar de winst sprinten en Nederland het goud bezorgen.”

Dat Nederlandse goud dat is ook de topprioriteit als de nationale vrouwenploeg op zaterdag 10 augustus van start gaat op de Europese Kampioenschappen in Alkmaar. “Met zo’n sterke ploeg en op eigen terrein moeten we gewoon zorgen dat we als land het goud winnen. We moeten in ieder geval voor de zege gaan. We hebben rensters die kunnen aanvallen en als het een sprint wordt, hebben we ook meer troeven. Kirsten Wild rijdt daar immers ook en die kan natuurlijk ook sprinten. We zullen onderweg goed moeten overleggen wie die dag de sterkste is en uiteindelijk een beslissing moeten nemen voor wie we gaan. Daar zullen we zeker uitkomen.”

Foto: © SportfotoEerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl