Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Duitse Lisa Klein komt voor goud naar EK Alkmaar

Donderdag 25 juli 2019

EK Alkmaar - Natuurlijk wordt ook in het buitenland uitgekeken naar het Europees Kampioenschap in Alkmaar. Zo heeft de Duitse Lisa Klein het EK Tijdrijden met rood omcirkeld in haar koersagenda.

Nederland is haar goed gezind dit jaar, want ze won met de Healthy Ageing Tour en de BeNe Ladies Tour al twee rittenwedstrijden binnen onze landsgrenzen. Klein wordt door titelverdedigster Ellen van Dijk als belangrijke uitdager gezien in Alkmaar.

In Utrecht versloeg de Duitse de Nederlandse in een korte proloog van de BeNe Ladies Tour. “Daar stond ik echt van te kijken, want ik kwam toen net van een hoogtestage en had vooral lange duurritten gedaan. Dat ik dan in een korte, explosieve rit tegen de klok kan winnen van Ellen, zie ik als een goed voorteken.”

Klein deed haar stage vooral met het oog op de Europese titelstrijd. Met haar team Canyon-Sram won ze in 2018 in Innsbruck (Oostenrijk) al de wereldtitel ploegentijdrit, deze zomer is de Europese titel tijdrijden haar grote doel. “Ja, ik ben daar echt naar toe aan het werken. Het is de belangrijkste dag van dit jaar voor mij. Ik ben onlangs Duits kampioene geworden en ben er heel trots op dat ik deze kampioenstrui mag dragen. Graag zou ik voor mijn land goud willen behalen.”

Eerder dit jaar zei ze dat Ellen van Dijk een lastige tegenstandster gaat worden. “Ze is enorm sterk en zeker in vlakke tijdritten altijd één van de favorieten. Maar ik heb dit seizoen enorm veel progressie gemaakt in de tijdritten en daardoor kan ik het Ellen vaker lastig maken. Het zou mooi zijn als ik de balans naar mijn kant kan laten doorslaan op zo’n belangrijk evenement.” 

Het EK in Alkmaar vindt plaats van 7 tot en met 11 augustus.

Foto: © SportfotoEerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl