Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse ploeg mikt niet op sprint alleen in Alkmaar

Maandag 29 juli 2019

EK Alkmaar - De Nederlandse ploegen mikken op het Europees Kampioenschap op de weg in Alkmaar niet alleen op een sprintscenario. Dat vertelde vrouwenbondscoach Loes Gunnewijk na de verkenning van het parcours vandaag.

Ook Noord-Hollanders Maaike Boogaard, Nina Buysman en Enzo Leijnse verwachten dat het bochtige parcours door het stadshart van Alkmaar én de kasseien van de Munnikenweg selectief kunnen zijn.

 

Bondscoach Loes Gunnewijk keerde tevreden terug van de verkenning: "Het is best een lastig parcours, zowel dat van de wegwedstrijd en de tijdrit.  In de wegwedstrijd heb je te maken met de kasseienstrook van de Munnikenweg. Die is  lang en daar kun je verschillen maken.  Het mooie is dat start/finish middenin het centrum van Alkmaar te vinden zijn. Ik denk dat het qua sfeer heel erg mooi kan zijn. De meiden vinden het supergaaf dat het in eigen land is. Familie en vrienden komen kijken.” Bij de elite-vrouwen heeft Nederland een naam hoog te houden, onlangs werden Lorena Wiebes en Marianne Vos nog één en twee op de European Games. “Er zijn op dit parcours meerdere scenario’s mogelijk. Voor al die scenario’s hebben wij de geschikte rensters in huis. Het is aan de concurrentie om daar op te anticiperen. We willen sowieso een mooie koers neerzetten voor eigen publiek.”

De beloften-rensters Maaike Boogaard (Hoorn) en Nina Buysman (Bovenkarspel) vinden het bijzonder dat ze een Europees Kampioenschap in hun eigen provincie gaan rijden. Boogaard: “  Het is een selectief parcours. Het deel in de stad lijkt grotendeels op een criterium, als je achteraan zit, kun je er snel afgaan. Door de kasseien vallen er gaten in het peloton en komt er leven in de koers, ook zonder bergen. We hebben goede sprinters mee en ook voor de aanval hebben we rensters die mee kunnen gaan. Als Nederland kunnen we zeker iets brengen. Het geeft wel een echte kick dat er ook mensen komen kijken die ik ken." Buysman vindt het ook een aansprekende ronde. “ Je ziet Alkmaar op zijn mooist. Ik denk dat het een mooie wedstrijd gaat worden . Ik denk dat de kasseien en het bochtige parcours het best selectief kunnen maken.  Ik vind het supergaaf dat het zo dichtbij is."

Ook de juniorenploeg van talentcoach Peter Zijerveld reed vandaag in opvallend oranje door Alkmaar. Amstelvener Enzo Leijnse vindt het geen standaard parcours: " Het is een apart rondje ook door die vele bochtjes.  Ik denk dat het best zwaar gaat worden. In de stad zal het op een lint gaan. Het parcours van de tijdrit is dan weer snel met weinig bochten. De wind kan daar een rol spelen. Ik verwacht veel publiek. Het geeft een speciaal gevoel dat je dit EK in eigen land rijdt."

 Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl