Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Uneken naar brons op EK wielrennen

Vrijdag 09 augustus 2019

EK Alkmaar - Lonneke Uneken heeft brons gewonnen op het EK wielrennen In Alkmaar.

De Italiaanse Paternoster won goud bij de vrouwen onder de 23 jaar.

De wedstrijd kende veel aanvallers. Nina Buysman en Nicole Steigenga meldden zich in het offensief in kleine groepen en de Britse Pfeiffer Georgi probeerde het moedig alleen. Onder impuls van een aantal teams werd er op een massasprint aangestuurd.

"Ik ben heel blij met dit resultaat. De ploeg heeft heel hard gewerkt om mij hier af te zetten en zij hebben hun werk heel goed gedaan. Dit is zeker ook hun prestatie. We zijn met dit team aan het toewerken naar de Olympische Spelen en ik heb veel geleerd van mijn meer ervaren ploeggenoten dit seizoen. Ik had het idee dat de andere ploegen te vroeg op een sprint aanstuurden. Wij wilden wel een sprint, maar ik stuurde mijn ploeggenoten pas op vijf kilometer van het einde naar voren. Zo hadden we genoeg krachten over voor de belangrijke laatste fase" aldus de winnares.

Uneken was een blije winnares van het brons. "Natuurlijk win je graag, maar als je naar de sprint kijkt, zag je dat de winnares duidelijk de sterkste was. Ik moest nog echt tot de streep sprinten om de Portugese Maria Martins af te houden in de spurt voor de derde plek. Ik denk dat dit het hoogst haalbare was voor mij vandaag. Als eerstejaars belofte mag ik denk ik al heel blij zijn met hoe het gaat dit seizoen. Dit is voor mij echt een bekroning voor hoe goed het dit seizoen draait." Nederland wilde voor een sprint gaan, maar geen optocht richting de streep. "We wilden de koers wel hard maken en hadden ook kansrijk kunnen zijn met een kleinere groep. Maar toen het samen bleef, was ik degene die het voor Nederland af mocht maken. Teamgenote Amber van der Hulst zette me goed van voren af en vervolgens kon ik mijn weg kiezen. En toen rolde er brons uit."

Foto: © SportfotoEerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl