Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Anrooij bezorgt Nederland goud op EK

Woensdag 07 augustus 2019

EK Alkmaar - Shirin van Anrooij is in Alkmaar Europees kampioene tijdrijden geworden bij de junior-vrouwen.

Ze hield de Russische Gareeva en de Zweedse Olausson achter zich. Leonie Bos werd vijfde.

"Het EK had niet beter kunnen beginnen voor ons" riep Gunnewijk blij, die ook blij was met de vijfde stek van Bos. "Vooraf wisten we natuurlijk niet waar we stonden internationaal. De rensters hebben zich dan ook gefocust op hun eerste taak: zo goed mogelijk hun taak uitvoeren en van punt naar punt rijden. Dat deden ze heel goed en ik ben bij met dit resultaat voor beiden. Bij Shirin wisten we op een gegeven moment dat het spannend werd. En dus hebben we haar nog flink aangevuurd. Heel mooi dat het gelukt is hier direct de titel te behalen."

Van Anrooij zelf was uiteraard dolgelukkig met de winst. "Ik kwam hier voor een plek bij de eerste tien. En was heel benieuwd of ik de afstand aan kon. Ik reed nooit langer dan vijftien kilometer en deze tijdrit was maar liefst 22 kilometer lang. Toch ben ik niet op reserve gestart. Maar ik kreeg van bondscoach Loes Gunnewijk door dat het nog vijf kilometer was en toen wist ik dat ik nog een keer volle bak moest om alles te geven. Met drie kilometer hoorde ik dat er een medaille in zat en met een kilometer dat het om goud ging. Ik heb alles gegeven en ben zo blij dat het  gelukt is te winnen. Dit is het mooiste resultaat uit mijn sportloopbaan. En zeker omdat ik als eerstejaars nog een jaar in die trui mag rijden" aldus de Zeeuwse, die ook aan veldrijden en triatlon doet. Ze is in haar regio gewend aan een beetje wind. "Dus ik hoopte al op wind en wat regen en dat kreeg ik. Dat is zeker niet in mijn nadeel geweest."

Top 10: 1. Shirin van Anrooij (Nederland) 30.18, 2. Aigul Gareeva (Rus) 0.02, 3. Wilma Olausson (Zwe) 0.42, 4 . Camilla Alessio (Ita) 0.49. 5. Leonie Bos (Ned), 6. Sofia Collinelli (Ita) 0.53, 7. Tuva Byberg 0.55, 8. Mie Saabye (Den) 1.03, 9. Lucy Mayrhofer (Dui) 1.20, 10. Maria Miliaeva (Rus) 1.20 

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl