Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zilver en brons bij EK Junioren

Woensdag 07 augustus 2019

EK Alkmaar - Zilver en brons voor Nederland op het EK Junioren tijdrijden. Lars Boven werd tweede en Enzo Leijnse derde. 

De Italiaan Andrea Piccolo veroverde goud. "Ik startte met de ambitie om een medaille te halen. Ik durfde niet op de titel te hopen, maar ben heel blij dat ik nu de nieuwe Europees kampioen ben geworden. Ik hield een klein beetje reserve op het eerste stuk en na het tussenpunt ben ik volle bak gegaan. De benen waren heel goed en dat was ook nodig op dit parcours. Het waren dit keer niet de heuvels maar de wind die het heel zwaar maakte. Maar ik was gelukkig sterk."

Lars Boven was content met zilver. "Het verschil was twaalf seconden en dan is het ook geen kwestie dat ik ergens het goud heb laten liggen. Vooraf had ik geen concrete verwachting. Je gaat gewoon volle bak en dan zie je wat eruit komt. Ik voelde me vooraf heel goed en had vertrouwen. Onderweg had ik even iets minder goede benen, maar mijn tijd was wel de snelste toen ik over de streep kwam. Uiteindelijk ben ik heel blij met dit resultaat. Dit seizoen gaat het eigenlijk al vanaf het begin heel erg goed. Ik heb niet heel veel veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar al vanaf het NK veldrijden, waar ik onverwacht een medaille won, ging het heel super."

Enzo Leijnse startte zonder ambities. "Het blijft afwachten hoe goed de anderen zijn en jij bent op zo'n dag. Een medaille winnen op het EK en ook nog in eigen land, is natuurlijk een heel mooi resultaat. Ik ben er heel blij mee."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

1. Andrea Piccolo (Ita) 26.52, 2. Lars Boven (Ned) 0.12, 3. Enzo Leijnse (Ned) 0.14, 4. Adam Holm Jorgensen (Den) 0.27, 5. Gleb Karpenko (Est) 0.34, 6. Antonio Tiberi (Ita) 0.36, 7. Hugo Page (Fra) 0.47, 8. Adnrii Ponomar (Oek) 0.48, 9. Maurice Ballerstedt (Dui) 0.51, 10. Johannes Staune-Mittet Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl