Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Na jacht op geel is EK ook doel Groenewegen

Dinsdag 04 juni 2019

EK Alkmaar - Het is geen geheim dat Dylan Groenewegen met stip op één van zijn wensenlijstje voor dit jaar de openingszege in de Tour en het geel heeft staan. In een interview met Cycling.be zegt hij jacht op het groen niet uit te sluiten en ook al te denken aan het Europees Kampioenschap in Alkmaar.

"Een vlak parcours in mijn eigen provincie: daar kan ik me zeker voor opladen! Dat is bij voorbaat dan ook het kampioenschap dat me het meest interesseert. Al zal veel afhangen van de manier waarop de Tour verloopt. Voorlopig kijk ik niet verder dan zaterdag 6 juli: de dag waarop ik vol voor geel wil gaan!”

Groene trui

Groenewegen gaat nu voor geel, maar het groen van de sprinttrui in de Tour is ook een niet uit te sluiten doel. "In de toekomst is de groene trui zeker ook een objectief, al start ik dit jaar vooral met de ambitie om de openingsrit te winnen en zo meteen ook het geel te veroveren. Die kans krijg je niet elk jaar, dus het lijkt me geweldig om dat shirt om de schouders te krijgen. Wat er nadien nog mogelijk is, zien we dan wel weer. Ik zal me allicht niet mengen in de eerste tussensprints, maar als later in de Tour zou blijken dat het groen toch haalbaar is, kan ik die knop nog altijd omdraaien.”

Groenewegen vertelt in Cycling.be ook over de weg naar zijn succes, het werken met een nieuwe sprinttrein en het respect voor de oudere sprinters als Cavendish, Kittel en Greipel.

In cycling.be verder ook een achtergrondverhaal met Stephan van der Zwan van Pro Cycling Stats, interviews met Romain Bardet en Yves Lampaert en een item over Fietsen op de Veluwe.

Foto: © SportfotoEerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl