Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk wint EK Tijdrijden

Donderdag 08 augustus 2019

EK Alkmaar - style="text-align: center;">Ellen van Dijk is Europees kampioene tijdrijden geworden. Lucinda Brand werd derde.

Lisa Klein legde namens de vrouwen beslag op de tweede plek.

Van Dijk behaalde haar vierde titel op rij op het EK. "Maar dat wil niet zeggen dat je dan zonder druk start. Die is er altijd. Met name dit jaar omdat ik bij veel tijdritten last heb gekregen van mijn rug. Daardoor kon ik ook niet altijd trainen op dit onderdeel. Ik heb er ook over gedacht om misschien het seizoen voortijdig te beëindigen. Maar deze race geeft mij genoeg moed om weer met ambitie naar het WK toe te werken. Hier put ik hoop uit. Het was een zwaar parcours, maar een vlak parcours met een beetje wind is mij wel op het lijf geschreven. Ik denk dat dit wel een heel bijzondere titel voor me is, niet alleen vanwege de rugklachten, maar ook omdat het in eigen land is."

Lucinda Brand was heel blij met brons. "Ik wist dat het erin moest zitten, maar ben wel heel blij dat het niet net een vierde plek werd. Ook voor mij is het toch speciaal om een medaille te winnen in eigen land. Maar het is ook mooi dat Ellen hier de titel wint, want zo verdient Nederland een vierde plek op het WK in Yorkshire, die ik wellicht kan invullen. We hebben zo'n sterk land, met ook nog eens wereldkampioene Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen op dit onderdeel, dat ik daar van afhankelijk ben.'

Lisa Klein dacht niet dat het een nadeel was dat ze gisteren met Duitsland al de Team Relay had gereden. "Ik ben iemand die heel goed hersteld van een tijdrit, dat merk ik ook in een etappekoers. Ik heb weer alles gegeven vandaag en ben tevreden met deze plek. Het was mijn eerste elite EK en ik was best zenuwachtig. Maar het pakte goed uit." 

Foto: © Sportfoto

 

 

 

 Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl