Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Fietsen in de Marche en kijken naar de Giro

Donderdag 28 maart 2019

EK Alkmaar - Er wordt een uniek fietsweekend gepland rond de finish van de achtste etappe van de Giro d'Italia op 18 mei. Wat dacht je van 4 dagen fietsen in de Marche en de aankomst in Pesaro, dé Italiaanse fietsstad, van dichtbij mee te maken? 

Wijnand Luttikholt, eigenaar van het prachtig op de laatste heuvelrug voor de Apennijnen gelegen Ca'Palazzo, organiseert het weekend. We bezochten deze prachtige plek zo'n tweeënhalf jaar geleden voor een mountainbike-clinic en hadden de tijd van ons leven.

Een bezoek aan Ca'Palazzo betekent dat je direct vanuit het vliegtuig op de fiets stapt voor je eerste rit de bergen in. Ondertussen brengt Wijnand je bagage naar Ca'Palazzo. En mocht je met een niet fietsende partner komen, dan is er voor diegene ook plek in de bus.

Ca'Palazzo is een paesino, een klein dorpje in de bergen waar oorspronkelijk een aantal boerenfamilies woonden en werkten. Wijnand kocht het jaren geleden in zwaar vervallen toestand en maakte er een prachtige plek van met maar liefst acht appartementen en een heerlijke eetzaal. Vanuit het zwembad geniet je van een uniek uitzicht op bergen als de Monte Catria, Monte Petrano, Monte Nerone en Monte Acuto. Wijnand is een echte liefhebber van de Italiaanse keuken en die keuken is een plek waar hij ook graag te vinden is. Hij heeft namelijk goede contacten met de lokale leveranciers en weet de lekkerste maaltijden tevoorschijn te toveren. Dat is mooi meegenomen, want het fietsweekend is inclusief maaltijden!

Hoe ziet het programma er uit? Vrijdag vlieg je met Ryan Air (zelf boeken) vanuit Weeze naar Ancona. Wie slim is heeft zijn fietskleren thuis al aangetrokken want de vorige keer stond uw verslaggever gewoon in zijn blote toges zich om te kleden op de parkeerplaats. Na aankomst is het, met een verfrissing onderweg, fietsen naar Ca'Pallazo. De volgende dag draait om de aankomst in Pesaro, een mooie stad aan de kust. De route gaat over een stuk van het parcours van de koninginnerit uit de Giro d'Italia naar de finish in Pesaro waar een lunch gepland staat. Zondag is er voor de liefhebbers de kans om een paar flinke klimmen te rijden met als einddoel het monument ter nagedachtenis aan Michele Scarponi. Scarponi kwam uit deze streek en werd, zoals dat in Italië gewoon is, gezien als een echte streekheld. Tot slot kun je op maandag terug fietsen naar het vliegveld in Ancona waar je op de vlucht terug naar huis stapt. Tijdens de ritten is er een volgbus bij en verzorgt Eric van den Boogaard de begeleiding. 

Meer weten over dit unieke fietsweekend? Of wil je meteen boeken?Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl