Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Volop koers in Montferland op 16 en 23 juni

Zaterdag 11 mei 2019

EK Alkmaar - Op 16 en 23 juni wordt er gekoerst in het heuvelachtige Montferland. Op het programma staan wedstrijden voor licentiehouders, een Cyclo op de weg voor toerfietsers, en een MTB Marathon. Voor wie samen wil rijden, is er een ploegentijdrit en NK voor bedrijven.

De Montferland Cyclo wordt op 16 juni gehouden op het parkoers van het NK Profs 2017, het finale parkoers van de Henk Lubberding Classic. Een heuvelachtige omloop (een kleine 150 hoogtemeters per ronde), volledig afgesloten met motorbegeleiding. De organisatie promoot het als de mooiste koers van het jaar.

Licentiehouders hebben hun eigen koersen, maar er zijn ook groepen van maximaal 30 toerfietsers / funklasse rijders per leeftijdsklasse die de kans krijgen over het vijftien kilometer lange parcours te knallen. Licentiehouders kunnen nu ook via de KNWU-site inschrijven. 
Meer informatie en inschrijven bij de organisatie.
Na afloop van de Cyclo wordt een ploegentijdrit gehouden van 1 ronde.

Op 23 juni is dan ook nog de Montferland Mountainbike Marathon. Deze bestaat al langer en staat bekend als een van de allermooiste marathons in Nederland. Ook hier weer on-Nederlands veel hoogteverschil in het parkoers. Inschrijven hiervoor verloopt via www.wielerfestivalmontferland.nl

De onderdelen samen tellen ook voor het eerste NK Wielrennen voor Bedrijven. "Individueel meedoen is leuk, maar samen is gezelliger, en de baas betaalt" aldus de organisatie. Meer informatie en inschrijfmogelijkheden voor bedrijven: www.nkwielrennenbedrijven.nl


Voor de bedrijven is er ook een wielercafé op 16 juni, met onder meer Steven Rooks, Maarten Ducrot en Gert Jakobs.

Foto: © Montferland/Leon van Bon

 Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl